Προσπάθεια να πληγεί η Άννα Αριστοτέλους βλέπει πίσω από την καταδίκη του ο Μαμαλικόπουλος

Αναβολή για τις 27 Ιουλίου πήρε η ανακοίνωση της ποινής του ισοβίτη, Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, έπειτα από το αίτημα του δικηγόρου του για επιβολή ποινών που να συντρέχουν με την ποινή ισόβιων για το πενταπλό φονικό. 

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο ισοβίτης απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ισχυρίστηκε πως πίσω από την καταδίκη του βρίσκεται προσπάθεια για να πληγεί η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών. «Χρεώνουν εμένα για έμπορο ναρκωτικών ενώ οι νόμιμοι έμποροι είναι η ΥΚΑΝ που στήνουν τις υποθέσεις τους», ισχυρίστηκε ο Μαμαλικόπουλος.

Ο ισοβίτης κρίθηκε ένοχος από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου ως ο ηθικός αυτουργός για τις απόπειρες φόνου του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρου, το 2019 στη Λάρνακα και του επιχειρηματία Κώστα Κρητικού το 2020, στην Αγία Νάπα και σήμερα θα ανακοινωνόταν η ποινή του.

Ο 39χρονος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012, έχει κριθεί  ένοχος, έπειτα από ακροαματική διαδικασία και στις 24 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, μεταξύ άλλων για συνομωσία για φόνο, απόπειρα φόνου, κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και προμήθειας δύο κιλών κάνναβης.

Επίσης κρίθηκε ένοχος για απόπειρα φόνου τεσσάρων ατόμων, τριών ατόμων από το Αυγόρου και μίας κοπέλας από την Ελλάδα, που βρίσκονταν την ώρα της απόπειρας εναντίον του Κώστα Κρητικού στο καφεστιατόριο στην Αγία Νάπα και δέχθηκαν τους πυροβολισμούς που προορίζονταν για τον επιχειρηματία.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο ανέφερε πως αποδείχθηκαν όλες οι κατηγορίες εναντίον του και κρίθηκε ένοχος αφού σχεδίασε και οργάνωσε μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές τις απόπειρες φόνου εναντίον του Χαραλάμπους και του Κρητικού.

Ο Μαμαλικόπουλος είχε κατονομαστεί ως ο ηθικός αυτουργός των δύο εγκληματικών ενεργειών από τον Χαράλαμπο Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, ο οποίος παραδέχθηκε πως ήταν ο εκτελεστής στις δύο απόπειρες. Ο Χρυσάνθου είχε καταθέσει ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Μαμαλικόπουλου και η κατάθεσή του κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο ως «αξιόπιστη» και «ποιοτική».

Το Κακουργιοδικείο έκρινε επίσης ένοχο τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ότι εφοδίασε τον Χρυσάνθου με οπλισμό και πυρομαχικά, ούτως ώστε να πραγματοποιήσει τις δύο απόπειρες φόνου, ενώ του παρείχε οδηγίες και πληροφορίες σε σχέση με τα υποψήφια θύματα. Ο Χρυσάνθου ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 35 χρόνων για τις δύο υποθέσεις, παραδέχθηκε ότι πήρε ως αντάλλαγμα, ποσότητα ναρκωτικών, για δική του χρήση.

Η απόπειρα φόνου κατά του Κώστα Χαραλάμπους, διαπράχθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 2019 στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διέμενε, ενώ η απόπειρα εναντίον του Κώστα Κρητικού έγινε στις 16 Φεβρουαρίου του 2020, σε καφεστιατόριο στο κέντρο της Αγίας Νάπας. Από τους πυροβολισμούς είχαν τραυματιστεί τέσσερις θαμώνες που βρίσκονταν εντός του καφεστιατορίου.

πηγή:filenews