Πρόταση για μείωση κόστους ενοικίου ετοιμάζει ο ΔΗΣΥ – Που ήσουν τόσα χρόνια Αβέρωφ Εκλεκτέ;

Του Πολιτικάντη

Τα .. γνωστά προεκλογικά παιχνίδια που περιλαμβάνουν υποσχέσεις και άφθονα "ΘΑ", ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη το κυβερνών κόμμα, μήπως ετσι καταφέρει να ρίξει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων και εκλέξουν τον "Αβέρωφ, τον εκλεκτό", ως μια κάποια λύση.

Έτοιμος να “πατήσει εκεί που πονεί” τον κάθε ψηφοφόρο εμφανίζεται ο Αβέρωφ ο Εκλεκτός, αφού θυμήθηκε, τόσο καιρό μετά, να ξαναφέρει στο προσκήνιο το σχέδιο “ΕΣΤΙΑ” το οποίο μάλιστα, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, θα λανσάρει ως “σωτήρια λύση για να σώσει κάποιος το σπίτι του” αφού η εφαρμογή του θα ξεκινήσει αρχές του 2023, λίγο πρις τις Προεδικές εκλογές!

Τυχαίο; Δεν νομίζω

Παρά το γεγονός ότι το σχέδιο Ενοίκιο αντί Δόσης εξαγγέλθηκε εδώ και μήνες, το σχετικό αίτημα προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ για την υλοποίησή του δεν υποβλήθηκε ακόμη. “Τυχαία” θα υποβληθεί λίγο πριν τις Προεδρικές. Και η Πινδάρου θα ανακράζει “δεν έτυχε! Πέτυχε”

Αμ δε όμως! Οι δανειολήπτες δεν ξεχνάνε πως το πρώτο σχέδιο “ΕΣΤΙΑ” ξεκίνησε λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές, και πως εκεί τοποθέτησαν όλες τους τις ελπίδες στο να μην χάσουν το σπίτι τους αλλά έπειτα,λίγο μετά τις εκλογές, τυχαία, οι περισσότεροι δανειολήπτες κόπηκαν είτε λόγω κριτηρίων είτε επειδή βαφτίστηκαν ως μη βιώσιμοι για αναδιάρθρωση.

Μιλούν για χαμηλά ενοίκια και γελάει ο κάθε πικραμένος

Παράλληλα, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν, πως ο Αβέρωφ ο Εκλεκτός, που με τις πολιτικές που υποστήριζε τόσο καιρό οδήγησε το κάθε νοικοκυριό στη φτωχοποίηση,με τις ευλογίες βέβαια της αντιπολίτευσης, θα υποσχεθεί πως θα χαμηλώσει τα ενοίκια!

Και μια φωνούλα ακούγεται μέσα απο τα στήθη του κάθε μικρομεσαίου να ανακράζει ειρωνικά “Όχι δεν το πιστεύω”!! Αφού, μόνο για ειρωνία προς τον κάθε ένα που πληρώνει ενοίκιο, μπορεί να εκληφθεί η εν λόγω πρόταση του κυβερνώντος κόμματος.

Η πρόταση θα προνοεί πως, αν για παράδειγμα ένα ακίνητο είναι αξίας 200 χιλ. ευρώ, το ετήσιο ενοίκιο θα ανέρχεται στις 6 χιλ. ευρώ, ήτοι 500 ευρώ το μήνα. Για τις περιπτώσεις των πιο ευάλωτων δανειοληπτών η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι το κράτος θα αναλάβει την αποπληρωμή του ενοικίου.

Και ο φτωχός ενοικιαστής φωνάζει δυνατά “ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΡΕ ΑΒΕΡΩΦ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ”;

Και αυτό είναι μια τραγική αλήθεια. Που ήταν Αβέρωφ και το κυβερνών κόμμα, τόσα χρόνια να χαμηλώσει τα ενοίκια; Όταν άστεγοι συμπατριώτες μας, ενώ είχαν δουλειά, εκλιπαρούσαν για κρατική βοήθεια επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα τόσα ψηλα ενοίκια, κάποιους τους λέγανε τρελούς. Όταν, συμπατριώτες μας, ζητούν ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, απο τα γραφεία ευημερίας, βοήθεια, για την αποπληρωμή του ενοικίου τους, οι … “καλόψυχοι” κοινωνικοί λειτουργοί, τους “πετάνε” στην καλύτερη 30 ευρώ και τους κάνουν να νιώθουν ζητιάνοι.

Κύριοι, βρείτε άλλο τρόπο να πείσετε τους ψηφοφόρους, ακόμη και τους Συναγερμικούς να ψηφίσουν τον “Αβέρωφ, τον εκλεκτό”. Γιατί απλά, μεγάλη μερίδια συναγερμικών, κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο. Γιατί μεγάλη μερίδα Συναγερμικών, φτύνει τον υποψήφιο σας, θεωρόντας πως είναι χειρότερος του Προκατόχου του. Γιατί μεγάλη μερίδα των Συνεγερμικών απλά σας αηδίασε τόσα χρόνια.

Γιατί εσείς, δεν ήσασταν ποτέ εκεί, παρά μόνο προεκλογικά.