ΠτΔ:Συζήτηση για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ με τον Π.Κροατίας

Αναστασιάδης και Πλένκοβιτς θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος

Συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, θα έχει σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Πρωθυπουργού της Κροατίας στην Κύπρο.

>>Διαβάστε επίσης:ΠτΔ: Σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου – Κροατίας<<

Όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, κατά τις συνομιλίες αναμένεται να επαναβεβαιωθεί το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

Αναστασιάδης και Πλένκοβιτς θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, τις εξελίξεις στην Ουκρανία, την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ, το Μεταναστευτικό και θα ανταλλάξουν απόψεις για περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει ακόμα για την τρέχουσα κατάσταση στο Κυπριακό, τις πρωτοβουλίες του ανέλαβε για επανέναρξη των συνομιλιών και για τις αδιάλλακτες θέσεις που προβάλλει η Τουρκία.

Πριν τις συνομιλίες θα γίνει η τελετή επίσημης υποδοχής του Πρωθυπουργού της Κροατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας και διευρυμένες διαβουλεύσεις. Ακολούθως ο κ. Πλένκοβιτς θα συναντηθεί και με την Πρόεδρο της Βουλής. 

Χθες βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Κροατίας.