Σάμος: Μαίνεται η φωτιά στο νησί

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Παλαιοχώρι της Σάμου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, μπήκαν στη μάχη της κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα σε μία προσπάθεια να μην φτάσει η πυρκαγιά σε οικισμούς του Μαραθόκαμπου.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 78 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα τμήματα με 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι προληπτικά εκκενώθηκαν δύο οικισμοί, οι Μακριά Πούντα και Λιμνιώνα, ενώ αργά το βράδυ αποφασίστηκε η ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων με 28 πυροσβέστες από την Αθήνα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ωστόσο σήμερα η εικόνα της φωτιά είναι ελαφρώς βελτιωμένη.

Στο σημείο βρέθηκε χθες και ο ο συντονιστής Επιχειρήσεων του ΠΣ, αρχιπύραχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, από κοινού με τη διοικήτρια των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Σάμου, πύραρχο Σταυρούλα Μπονέ, και τον διοικητή της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη.

Για τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Σημειώνεται δε πως για σήμερα Πέμπτη αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.