Σε τρία μέτωπα σε Βουνί, Άγιο Αμβρόσιο και Πάχνα η πυρκαγιά, ανακλήθηκε προσωπικό της ΠΥ

Φωτό αρχείου

Σε τρία μέτωπα σε Βουνί, Άγιο Αμβρόσιο και Πάχνα επεκτάθηκε η πυρκαγιά, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν μεγάλη μάχη για να τις θέσουν υπό έλεγχό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, στο μέτωπο της πυρκαγιάς έχει εγκατασταθεί Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ έχει ανακληθεί προσωπικό από όλες τις επαρχίες.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Κεττής αναφέρει ότι στη μάχη με τις φλόγες συνδράμουν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις επαρχίες, ενώ σε εφαρμογή τέθηκε στο σχέδιο «Ίκαρος 2», με επτά εναέρια μέσα, με αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ελικόπτερα από ΜΑΕΠ, Βρετανικές Βάσεις και Εθνική Φρουρά.

Οι ομάδες καταστολής υποστηρίζονται από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού με βυτιοφόρα μεταφοράς νερού, ως επίσης, και προωθητές γαιών.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κεττής αναφέρει πως οι επίγειες δυνάμεις είναι ενισχυμένες από το Τμήμα Δασών, το Ταμείο Θήρας, την Αστυνομία, την Πολιτική Άμυνα, την  Επαρχιακή Διοίκηση και εθελοντικές ομάδες.

Εξάλλου, σημειώνει ότι πυροσβεστικά οχήματα έχουν παραταχθεί στην περιφέρεια του τριγώνου Πάχνα, Αγίου Αμβροσίου και Βουνιού.

Καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό εντός του αστικού ιστού, γιατί όπως σημειώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Εξάλλου, ο κ. Κεττής αναφέρει ότι κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προστατεύτηκε μεγάλος αριθμός μεμονωμένων κατοικιών και κτηνοτροφικών υποστατικών, ενώ όλες οι Υπηρεσίες καταστολής βρίσκονται εκεί με τους Διευθυντές και Περιφερειάρχες τους.

Όπως συμπληρώνει, οι ακριβείς ζημιές θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της επιχείρησης κατάσβεσης.

Στο μεταξύ, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ανακοίνωσε τη διακοπή ρεύματος στον Άγιο Αμβρόσιο και στην Πάχνα από τις 18:00 με εκτιμώμενη ώρα επαναφοράς στις 20:30.