Στέφανε Στεφάνου, οι άστεγοι σε χαιρετούν και σου λένε να πεις του Άριστου Δαμιανού να βλέπει τα μυνήματα του κα έπειτα να μιλάτε για μέτρα στήριξης.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, μου τα πες με το πρώτο σου το γάλα” και οι στίχοι του τεράστιου Έλληνα συνθέτη, Νίκου Γκάτσου δένουν απόλυτα με το Ακέλ που ζήτησε τη λήψη μέτρων στήριξης για 200.000 περίπου συμπολίτες μας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας,. Και σαν να μην έφταναν όλοι αυτοί οι θεατρινισμοί, η ΠΕΟ ετοίμασε περίπου 400 πακέτα βοήθειας για οικογένειες και νοικοκυριά, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Μάλιστα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, παρακολούθησε ιδίοις όμμασοι τη διαδικασία προετοιμασίας των πακέτων από εθελοντές και παρέδωσε εκ μέρους του ΑΚΕΛ επιταγή για τη στήριξη του Δικτύου Αλληλεγγύης!

To timing είναι λάθος!

Και όλα αυτά έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Στέφανου Στεφάνου στο Λαϊκό Δίκτυο Αλλυληγγύης της ΠΕΟ. Μάλιστα, έκανε και δηλώσεις όπου αναφέρθηκε πως χρειάζονται πολιτικές που να στοχεύουν στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα στη στήριξη των ευάλωτων ομάδων, όπως οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, όπως επίσης και μέτρα για τη βραχυσπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στήριξη των ανθρώπων αυτών, ενώ παρέθεσε και σειρά μέτρων που έχει εισηγηθεί το ΑΚΕΛ.

Και όλα αυτά εννοείται πως δεν είναι ψέματα. Η ακρίβεια έχει εκτινάξει τους οικογενειακούς προυπολογισμούς και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο με τους αρμοδίους να σφυρίζουν αδιάφορα. Το πολιτικό σύστημα – στο οποίο σαφέστατα ανήκει και το ΑΚΕΛ – δεν έκανε τίποτα τα τελευταία χρόνια ώστε να στηριχθεί το Κράτος πρόνοιας που τόσο αρέσκεται να μιλά ο Στέφανος Στεφάνου.

Γιατί δηλαδή, λίγο πριν τις εκλογές, ο φιλέσπλαχνος αυτός πολιτικός (γιατί έχουμε και τον Αβέρωφ που είναι φιλεσπλαχνος μην το ξεχνάμε) θυμήθηκε τους χαμηλοσυνταξιούχους; Γιατί τώρα, λίγο πριν τις εκλογές θυμήθηκε τις ευάλωτες ομάδες;

Μήπως γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την κάθετη πτώση των ποσοστών του ΑΚΕΛ; Μήπως οι ψηφοφόροι ξύπνησαν και ειδικότερα οι νέοι, δεν τρώνε πια κουτόχορτο;

Στέφανε Στεφάνου πες του Άριστου Δαμιανού να βλέπει τα μυνήματα του!

Και ενώ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάνει “περπολίες μάζωξης οπαδών” και σαν τελάλης ανακράζει περί Κράτους πρόνοιας φαίνεται πως τα στελέχη του κόμματος του, απλά χειροκροτούν γιατί στα λόγια κάποιοι είναι πρώτοι. Στις πράξεις όμως;

Δεν εξηγείτε αλλιώς αφού απο χθες υπάρχει ένα μύνημα στο κινητό τηλέφωνο του βουλευτή Λευκωσίας, Άριστου Δαμιανού, για 3 περιπτώσεις αστέγων γυναικών και μάλιστα η μια έχει και ανήλικο κοριτσάκι. Το μύνημα δεν απαντήθηκε ποτέ.

Για αυτό λέμε … τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…

Το παρακάτω αφιερωμένο στον Στέφανο Στεφάνου και σε όλους τους πολιτικάντηδες που θυμήθηκαν τώρα, λίγο πριν τις εκλογές τις ευάλωτες ομάδες!