Στα προβλήματα από μη συντήρηση του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας αναφέρονται οι οργανωμένοι γονείς, τι απαντά η Σχολική Εφορεία

Η ανεπαρκής συντήρηση του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας προκαλεί σοβαρά προβλήματα για την ασφάλεια και υγεία των μαθητών, υποστηρίζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας. Αναμένει να παραλάβει το έργο από τον εργολάβο, απαντάει η Σχολική Εφορία. 

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας Λάρνακας Πέτρο Χρυσοστόμου, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την συντήρηση του ιστορικού κτιρίου του Παγκυπρίου Λυκείου της πόλης».

«Το συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο έχει κηρυχτεί διατηρητέο, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα εξαιτίας της ανεπαρκούς συντήρησής του και άλλων άστοχων παρεμβάσεων χωρίς την κατάλληλη προεργασία και έγκριση από τις αρμόδιες αρχές», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι «το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού».

Η Ομοσπονδία στην επιστολή της ζητά από τον Πέτρο Χρυσοστόμου όπως την ενημερώσει άμεσα για τις ενέργειες τις οποίες προτίθεται να προβεί η Σχολική Εφορία «με στόχο την επίλυση του προβλήματος για να διασφαλίσει την ορθή συντήρηση και διατήρηση του κτιρίου και την ασφάλεια και υγεία των μαθητών».

Τοποθετούμενος για το θέμα ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες και η Σχολική Εφορία Λάρνακας δεν έχουν ακόμα παραλάβει το έργο από τον εργολάβο, ο οποίος ανέλαβε να προβεί στις απαραίτητες επιδιορθώσεις προκειμένου να συντηρηθεί και να διατηρηθεί σωστά το κτίριο.

Η Σχολική Εφορία, πρόσθεσε, «έχει υποδείξει στον εργολάβο ορισμένες παρατυπίες και παραλείψεις που πρέπει να διορθωθούν και στη συνέχεια θα ξαναδούμε το θέμα προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι όλα όσα πρέπει να γίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο, θα είναι σωστά και σύμφωνα με τις απαραίτητες προδιαγραφές».