Στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου στοχεύουν Υφυπουργός Πολιτισμού και αεροδρόμια

Η περαιτέρω ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης της Κύπρου, αποτελούν στόχο του Υφυπουργείου Πολιτισμού και των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου αναφέρεται ότι ο Υφυπουργός Πολιτισμού Δρ Γιάννης Τουμαζής είχε συνάντηση στο αεροδρόμιο Λάρνακας με την Ελένη Καλογήρου – Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια, και την ομάδα ανάπτυξης και επικοινωνίας της Hermes Airports.

Ο Υφυπουργός, σημειώνεται, «συζήτησε με τη διοίκηση των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου τις προοπτικές συνεργασίας με το Υφυπουργείο Πολιτισμού με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσής μας,  αλλά και του σύγχρονου Κυπριακού πολιτισμού».

Προστίθεται ότι «η σχέση των αεροδρομίων με την τέχνη και τον πολιτισμό τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια εντυπωσιακή ανάπτυξη καθώς οι χώρες αξιοποιούν τα αεροδρόμια τους για να προβάλουν την ιστορία και τον πολιτισμό τους, στους χιλιάδες επισκέπτες. Η σύγχρονη αντίληψη θέλει τα αεροδρόμια να είναι χώροι προβολής και ανάδειξης του σύγχρονου πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε χώρας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η Τέχνη και ο Πολιτισμός είναι μέρος της φιλοσοφίας του αεροδρομίου, με στόχο τη διατήρηση και την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας».

Αναφέρεται επίσης ότι κάθε χρόνο, ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών συνεργάζεται με Ελληνικούς και διεθνείς φορείς και οργανώνει μια σειρά από εκθέσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΗΦ)