Στο φουλ, οι μηχανές των κομμάτων, για συσπείρωση των ψηφοφόρων – Στο παιχνίδι μπαίνει και ο κομματικός πατριωτισμός

Του πολιτικάντη

Έως το τέλος του καλοκαιριού, προβλέπεται να είναι στο φουλ, οι μηχανές των κομμάτων και όλα αυτά με απώτερο στόχο τη συσπείρωση των  ψηφοφόρων - μη μας φύγει κανείς και τρέχουμε μετά!

Τα μηνύματα απο τα επιτελεία των υποψηφίων είναι ξεκάθαρα: "το κόμμα και τα μάτια σας" για αυτό και η στρατηγική συσπείρωσης που επιδιώκετε, γίνετε με στόχο τον κομματικό πατριωτισμό, ώστε να ξεμπερδεύουν μια και καλή, απο τη διαρροή ψηφοφόρων προς άλλους υποψηφίους.

Οι επιτελάρχες, έβαλαν κάτω τις πιο πρόσφατες μετρήσεις και αποφάσισαν να κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση ώστε να πειστούν οι ψηφοφόροι για τις επιλογές που έχουν γίνει. Τις επόμενες μέρες, οι τόνοι αναμένετε να ανέβουν, με εκατέρωθεν επιθέσεις κατά αντιπάλων, παιχνίδι που ξεκίνησε η Πινδάρου, όταν έκανε τις επιθέσεις στον Χριστοδουλίδη.

Από ότι δείχνουν όμως τα πράγματα, "εν κολλά τίποτε πάνω του" Χριστοδουλίδη, που όπως βλέπει το επιτελείο του, δείχνει σημαντικές αντοχές στις επιθέσεις των πρώην φίλων του. 
Άλλωστε, με "σύμαχο" τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ανέβασε την πίεση του "Αβέρωφ του Εκλεκτού" στα ύψη με τις δηλώσεις του: "οι κόρες του Προέδρου, στηρίζουν Χριστοδουλίδη" τι έχει να φοβηθεί;

Στην Πινδάρου, απο την άλλη, "πέρα βρέσιη" αφού το εκλογικό επιτελείο, δείχνει να χαίρεται πως οι συναγερμικοί συσπειρώνονται πίσω απο την υποψηφιότητα του "Αβέρωφ του Εκλεκτού". Έτσι θέλουν να δείχνουν όμως, αφού τρέμει η καρδούλα τους για το πόσοι θα είναι τελικά οι Συναγερμικοί που θα στηρίξουν την επιλογή τους και για αυτό, επενδύουν στον ίδιο τον ΠτΔ, άλλως Νίκαρο, ο οποίος στο συνέδριο του ΔΗΣΥ το ερχόμενο ΣΚ θα στηρίξει τον "Αβέρωφ τον Εκλεκτό" και θα απεθυνθεί έντονα προς τους σσυναγερμικούς, με το γνωστό πια, θυμωμένο ύφος του.

Από την άλλη, στο στρατόπεδο του ΑΚΕΛ, έχουν αντιληφθεί ότι ακόμη και η βάση, δεν έχει πειστεί για την επιλογή με της ηγεσίας να στηρίξει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, πόσο μάλλον οι ψηφοφόροι.

Τα πράγματα όμως συσπείρωσης για τους συντρόφους, είναι πολύ πιο εύκολα, από ότι στ άλλα κόμματα αφού είναι γνωστό ότι οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ακολουθούν πιστά “ότι πει το κόμμα” έστω και αν διαφωνούν κάθετα με την επιλογή του.