Συγκινημένη Αριστοτέλους στη διαμαρτυρία των Φυλακών (εικ. & βίντεο)

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από τις 10.30 το πρωί φυλακισμένοι, αποφυλακισθέντες και οι οικογένειες τους μέσα και έξω από τις Κεντρικές Φυλακές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, η ειρηνική διαμαρτυρία γίνεται με στόχο την άμεση διερεύνηση των όσων ήρθαν στην επιφάνεια σε σχέση με αξιωματούχο της Αστυνομίας και τη Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους. Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος, η διαμαρτυρία είναι μια ένδειξη υποστήριξης προς την κα Αριστοτέλους και τη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών. 

«Είναι πραγματικά η πιο συγκινητική μέρα της ζωής μου, η συγκίνησή μου είναι τεράστια από όλη αυτή τη στήριξη, που έχω από άτομα, τα οποία έχουν αποφυλακιστεί και από το προσωπικό των Φυλακών», ανέφερε η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, σε δηλώσεις της κατά την άφιξή της στον χώρο των Φυλακών, όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

Πρόσθεσε ότι «για να βγεις και να μιλήσεις για οτιδήποτε, για να βρεις θάρρος χρειάζεται στήριξη από τους γύρω σου» και σημείωσε ότι είναι πολύ περήφανη για το έργο που έχει επιτευχθεί στις Φυλακές τα τελευταία 8 χρόνια και πως «ό,τι πετύχαμε με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο».

Το «παρών» του στον χώρο έδωσε και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κληρίδης εκ μέρους του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων, ο οποίος εξέφρασε την απαίτηση των κρατουμένων, όπως διερευνηθούν όλα όσα έχουν ερθει στην επιφάνεια και για τον συγκεκριμένο αξιωματικό και γενικότερα για τους χειρισμούς της Αστυνομίας. Παράλληλα εξέφρασε την υποστήριξη και τη συμπαράσταση των κρατουμένων προς τη διεύθυνση των Κεντρικών και την ίδια τη διευθύντρια, Άννα Αριστοτέλους.

Σημειώνεται ότι πλήθος αποφυλακισθέντων, συγγενείς τους, το προσωπικό των φυλακών και άλλα άτομα εξέφρασαν, με την παρουσία τους στον χώρο της διαμαρτυρίας, τη στήριξή τους προς την Άννα Αριστοτέλους, ενώ και εντός των φυλακών οι κρατούμενοι μαζεύτηκαν στο προαύλιο, όπου υποδέχτηκαν .

«Οι Φυλακές πρέπει να αλλάξουν Υπουργείο. Δεν γίνεται να είμαστε κάτω από την ίδια στέγη Αστυνομία και φυλακές. H δουλειά της Αστυνομίας είναι μέχρι τη σύλληψη.  Έχετε μεταμορφώσει τις Φυλακές σε σωφρονιστικό ίδρυμα, πρέπει να αυτό να συνεχίσει και να περάσει κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Εσωτερικών», ανέφερε ο κρατούμενος Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλος Σήφης, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, όπου οι κρατούμενοι φώναζαν ρυθμικά το όνομα της διευθύντριας.

πηγή: filenews