Συγκινητική ιστορία: Της έδιναν ένα χρόνο ζωής – Τέσσερα χρόνια μετά παίρνει το πτυχίο της

Πήρε το πτυχίο την στην πολιτική, τη φιλοσοφία και τα οικονομικά

Η22χρονη Λόρα Νουτάλ, είχε διαγνωστεί με καρκίνο τελικού σταδίου στον εγκέφαλο το 2018, και εν μέσω σπουδών είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο για να υποβληθεί σε θεραπεία.

Μόλις αυτή ολοκληρώθηκε, η νέα γυναίκα επέστρεψε στις σπουδές της, έδωσε εξετάσεις και πήρε το πτυχίο την στην πολιτική, τη φιλοσοφία και τα οικονομικά.

Τώρα, δηλώνει έτοιμη να κάνει όσα περισσότερα μπορεί από τα πράγματα που ονειρευόταν να κάνει. Φορώντας, χαμογελαστή, την τήβεννο, είπε πως η στιγμή αυτή είναι «επική»: «Οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα επέστρεφα στο πανεπιστήμιο. Δεν πίστευα ότι θα αποφοιτούσα, αλλά να ‘μαι, επιτέλους».

Η Λόρα είχε πάει για μία απλή εξέταση ρουτίνας στα μάτια, ότα διαγνώστηκε με πολύμορφο γλοιοβλάστωμα, την πιο επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο. Περισσότερες εξετάσεις που ακολούθησαν, αποκάλυψαν πως είχε συνολικά οκτώ όγκους στον εγκέφαλο και, το 2018, της είχε δοθεί μόλις ένας χρόνος ζωής.

7φιθ

Ωστόσο, μετά από χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του μεγαλύτερου όγκου και ένα πρόγραμμα θεραπείας που περιελάμβανε ανοσοθεραπεία στη Γερμανία, η υγεία της σημείωσε πρόοδο.

Και από τότε πραγματοποιεί μία-μία τις επιθυμίες στη λίστα με τα πράγματα που ήθελε να κάνει πριν πεθάνει, μεταξύ των οποίων μία συνάντηση με τη Μισέλ Ομπάμα, την πλοήγηση ενός πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού και ένα βράδυ σε παμπ με τον κωμικό Πίτερ Κέι.

Η Λόρα είχε ξεκινήσει τις σπουδές της στο Kings College του Λονδίνου, αλλά τις ολοκλήρωσε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ για να βρίσκεται πιο κοντά στην πατρίδα της. «Θα επιστρέψω, παρά τα όσα λένε. Αυτός ο όγκος δεν θα με σταματήσει», έλεγε για την πιο δύσκολη εποχή.

Laura Nuttall: Woman given 12 months to live celebrates graduation
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κατάφερε να συνεχίσει τη θεραπεία της στην Κολωνία, όταν το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Greensill της προσέφερε την δυνατότητα να ταξιδεύει με ένα ιδιωτικό τζετ. Το 2021 ο Πίτερ Κέι επέστρεψε στις παραστάσεις μετά από παύση τεσσάρων ετών, συγκεντρώνοντας επίσης χρήματα για τη θεραπεία της Λόρα.

Πραγματική γιορτή

Η οικογένεια της, ήταν εκεί στην τελετή αποφοίτησης.

Στη Λόρα είχαν πει ότι το προσδόκιμο ζωής της ήταν περίπου ένας χρόνος και ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ στο πανεπιστήμιο, οπότε το να τη βλέπουμε να αποφοιτά είναι απλά απίστευτο», δήλωσε η μητέρα της, Νίκολα.

«Ξέρω πόσο σκληρά δούλεψε για να πάρει το πτυχίο της παράλληλα με τη χημειοθεραπεία, τη χειρουργική επέμβαση και τη θεραπεία, και αυτή η μέρα είναι μια πραγματική γιορτή για την επιμονή της».

Η Λόρα σχεδιάζει τώρα να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις για ανθρώπους με παθήσεις στον εγκέφαλο και να ευαισθητοποιήσει το κοινό.

Πρόσφατα εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Our Brain Bank, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που εργάζεται για να μετατρέψει το γλοιοβλάστωμα από ανίατο σε θεραπεύσιμο νόσημα.
 

Πηγή: in.gr