Συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με ΟΣΑΚ

Με τα μέλη της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) συναντήθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα μεγάλα θέματα του τομέα της υγείας, όπως είναι το ΓεΣΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, τα τμήματα πρώτων βοηθειών, ενώ κατατέθηκαν απόψεις  σε σχέση με τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, τη δημιουργία πανεπιστημιακών νοσοκομείων, την ενίσχυση των ελέγχων και άλλα.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα το Γενικό Σύστημα Υγείας, το οποίο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που έχουν επιτευχθεί στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως είπε, συζητήθηκαν τα αναμενόμενα προβλήματα και αδυναμίες που υπάρχουν στο σύστημα, καθώς και τρόποι αντιμετώπισής τους. Το ζητούμενο όπως τόνισε είναι «πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι αδυναμίες έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί το ΓεΣΥ με βασικό ζητούμενο, ειδικά όταν μιλάμε για θέματα υγείας, την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών».