Συνελήφθηκαν δύο πρόσωπα για διερευνώμενη υπόθεση απάτης μέσω…..

Στη σύλληψη δύο προσώπων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης και απόσπασης χρηματικών ποσών προχώρησε η Αστυνομία Κύπρου, εναντίον των οποίων διερευνάται υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, πρόθεσης καταδολίευσης, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμού πλαστού εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος. Την υπόθεση να διερευνά το Κλιμάκιο Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λευκωσίας..

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για ύποπτο άνδρα ηλικίας 51 ετών και ύποπτη γυναίκα ηλικίας 22 ετών, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου ύποπτα πρόσωπα εξαπάτησαν αριθμό προσώπων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά, που ανέρχονται συνολικά στις 15,000 ευρώ, ενώ από τις εξετάσεις που έγιναν από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα κατατίθεντο μέσω εμβασμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο, όσο και σε λογαριασμούς σε τράπεζες στο εξωτερικό, με δύο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς να ανήκουν ξεχωριστά σε εταιρεία του 51χρονου και στην 22χρονη, ενώ ορισμένα από τα χρηματικά ποσά που κατατίθεντο στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας του 51χρονου μεταφέρονταν στη συνέχεια σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του ιδίου.

Συμπληρώνεται πως εναντίον των δύο υπόπτων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, καθώς και δικαστικά εντάλματα έρευνας των κατοικιών τους. Ο 51χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ενώ την επομένη οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησης του, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. Το βράδυ της Δευτέρας εντοπίστηκε και συνελήφθη από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και η 22χρονη ύποπτη, ενώ από τις κατοικίες των δύο υπόπτων, μετά από έρευνες που έγιναν βάσει των δικαστικών ενταλμάτων, παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων, που τυγχάνουν εξετάσεων.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας εναντίον των δύο υπόπτων διερευνάται υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, πρόθεσης καταδολίευσης, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμού πλαστού εγγράφου, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, με την υπόθεση να διερευνά το Κλιμάκιο Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λευκωσίας.