Ταλαιπωρούνται στους δρόμους οι πρωτευουσιάνοι – Δείτε που υπάρχουν οδικά έργα

Η τελεργασία τελείωσε, τα οχήματα – έστω και με την βενζίνη στα ύψη – πάνε και έρχονται και τα οδικά έργα καλά κρατούν με αποτέλεσμα, οι πρωτευουσιάνοι οδηγοί να ταλαιπωρούνται καθημερινά στους δρόμους.

Αυτή την περίοδο οδικά έργα εκτελούνται και στο δρόμο Παλαιχωρίου με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται περισσότερο η κατάσταση των δρόμων, στην περιοχή Λακατάμειας αρχικά και έπειτα κατεύθυνση απο και προς Λευκωσία.

Το βασικό έργο που οδηγεί σε μποτιλιάρισμα και σε ταλαιπωρία αρκετούς οδηγούς είναι ο Περιμετρικός Δρόμος Λευκωσίας, του οποίου η πρώτη φάση, λόγω και των παρατάσεων που δόθηκαν, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τέλος του 2023.

Λεωφόρος Τσερίου:

Αυτή την περίοδο, γίνεται η γενική ανάπλαση της εν λόγω λεωφόρου, η οποία θα προκαλέσει και άλλη ταλαιπωρία στους κατοίκους του Στροβόλου και όχι μόνο. Μη ξεχνάμε ότι η Τσερίου είναι κεντρική λεωφόρος του Στροβόλου και μέσω αυτής μεταβαίνουν στο Τσέρι, στη Λακατάμεια αλλά και τα γύρω χωριά. Η κατασκευή του κυκλικού κόμβου επί της Τσερίου αναμένεται να ταλαιπωρήσει τους κατοίκους των γύρω περιοχών, έως και 12 μήνες.

Δρόμος προς Δήμο Τσερίου

Παράλληλα με την Τσερίου, θα αρχίσει και η βελτίωση του κεντρικού δρόμου του Δήμου Τσερίου. Το έργο, στην προέκταση της Τσερίου (προς το Τσέρι) αρχίζει λίγο μετά τα φανάρια του της εταιρείας GGS.

Το έργο περιλαμβάνει βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, δηλαδή την αναβάθμιση των 2 υφιστάμενων λωρίδων κυκλοφορίας, προσθήκη τρίτης λωρίδας όπου αυτό χρειάζεται για τη διεξαγωγή της δεξιόστροφης κίνησης, κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου, κατασκευή κυκλικού κόμβου στο βόρειο άκρο του έργου, εγκατάσταση φώτων τροχαίας σε τρεις σημαντικές συμβολές, δημιουργία διαβάσεων πεζών για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας των πεζών, δημιουργία παρόδιων χώρων στάθμευσης, εγκατάσταση σύγχρονου οδικού φωτισμού, υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και κατασκευή συστήματος για την παροχέτευση των ομβρίων υδάτων.

Ταλαιπωρία και στην Αγλαντιζιά

Ένα άλλο έργο που παίρνει σειρά να εκτελεστεί είναι η ολοκλήρωση  του τμήματος Αγλαντζιάς – Αγίου Ιλαρίωνος από το ΣΟΠΑΖ προς την υπεραγορά Αθηαινίτης.