Ταϊβάν: Τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε «κατά λάθος είδηση» για εισβολή της Κίνας

Η είδηση ότι η Κίνα εισέβαλε στην Ταϊβάν εμφανίστηκε σε υποτιτλισμένο τίτλο ειδήσεων κι ευτυχώς δεν ακολούθησαν σκηνές πανικού στην Ταϊπέι. Η εξήγηση ήταν ότι μεταδόθηκαν κατά λάθος τίτλοι ειδήσεων προετοιμασμένων για σενάρια πολέμου ή φυσικών καταστροφών. Ο τηλεοπτικός  σταθμός CTS («Chinese Television System») , ζήτησε δεκάδες φορές συγγνώμη, ωστόσο ο σάλος συνεχίστηκε. Κοινοβουλευτικοί της Ταϊβάν απαίτησαν οι επικεφαλής του τηλεοπτικού δικτύου να αποχωρήσουν και τελικά υπέβαλαν παραίτηση, η διευθύντρια και η υποδιευθύντρια

«Στα πρόθυρα πολέμου», «Πλοίο ανατινάχθηκε στο λιμάνι της Ταϊπέι, εγκαταστάσεις και άλλα σκάφη καταστράφηκαν», ή «Η νέα πόλη της Ταϊπέι βομβαρδίστηκε από πυραύλους του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού» της Κίνας», ήταν μεταξύ των τίτλων που βγήκαν στον αέρα.

Κι όχι μόνο: «Σφοδρό χαλάζι πλήττει την πρωτεύουσα Ταϊπέι», «Ηφαίστειο στο βόρειο τμήμα της Ταϊβάν εξερράγη». Αλλά και ότι «βρέθηκαν νέα μεγάλα υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου».

Σήμερα ο σταθμός ζήτησε ξανά συγγνώμη και ανακοίνωσε πως τα δύο κορυφαία στελέχη του, η πρόεδρος του διοικητικού του συμβουλίου και ο ασκών χρέη γενικού διευθυντή, παραιτούνται και πρόκειται να διενεργηθεί εσωτερική έρευνα σε βάθος.

Ο CTS είναι μέρος του TBS (Taiwan Broadcasting System), της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, που πήρε την τρέχουσα μορφή της το 2006 και χρηματοδοτείται εν μέρει από το κράτος. Για χρόνια, ο όμιλος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα με τον προϋπολογισμό του και την επιρροή της εκάστοτε κυβέρνησης στη διοίκησή του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ