Τα προεκλογικά ταξίματα και ο κοσμάκης στις παραλίες

Μπορεί ο υδράργυρος να κτυπάει κόκκινο και ο απλός κοσμάκης να τρέχει στις παραλίες για μια στιγμή δροσιάς, τα κομματικά επιτελεία όμως ανασυγκρόνουν δυνάμεις και ετοιμάζονται, μέσω καύσωνα να ξεχυθούν σε κάμπους και βουνά σε μια προσπάθεια να πείσουν και τον τελευταίο πολίτη αυτού του νησιού.

Όπως όλα δείχνουν, τρεις είναι οι πρωταγωνιστές της εκλογικής μάχης. Αβέρωφ ο Εκλεκτός, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης έχουν προετοιμάσει το έδαφος και ετοιμάζονται να ριχτούν στην προεκλογική που θα δοθεί μάχη για την κάθε ψήφο. Για το λόγο αυτό, έδωσαν σαφέστατες οδηγίες προς τα επιτελεία τους ώστε να εστιάσουν προς την κοινωνία ώστε να απευθυνθούν με συγκεκριμένα μηνύματα στους πολίτες.

Ψέματα, αλήθεια, ο χρόνος θα δείξει, αφού προεκλογική έχουμε πολλά ταξίματα ακούγονται και έπειτα απλά ο αθώος πλην τίμιος ψηφοφόρος πληρώνει τη νύφη και σκύβει το κεφάλι κατά το .. Κυπριακό “κρύψε να περάσουμε”

Τα “ταξίματα” Αβέρωφ:

Το επιτελείο του Αβέρωφ του Εκλεκτού, διατυμπανίζει προς την κοινωνία προς θέλει να συνεχίσει το έργο της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Λογικό θα μου πείτε αλλά πόσο καλό φαίνεται αυτό προς την κοινωνία; Μια κοινωνία που γονάτισε απο την ακρίβεια; Μια κοινωνία όπου οι Κύπριοι πολίτες δείχνουν να είναι 2ης κατηγορίας; Μιας κοινωνίας όπου αν δεν είσαι μεγαλο-επιχειρηματίας τότε απλά .. “είσαι σκλάβος”; Με τούτα και με κείνα, τα “ταξίματα” Αβέρωφ για φορολογικές ελαφρύνσεις και αντισταθμιστικά μέτρα για την ακρίβεια απλά δείχνουν στα μάτια του μέσου ψηφοφόρου “ψιλά γράμματα” αφού ξέρει απο πριν πως αυτό απλά δεν θα γίνει γιατί αν ήτανε να γινότατε θα γινότατε ήδη!

Απο την άλλη, ο Αβέρωφ ο Εκλεκτός, διατυμπανίζει παντού πως θέση και αρχή της υποψηφιότητας του είναι και η ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Και εκεί έμεινε ο κάθε wanna be 18χρονος ψηφοφόρος να κοιτάζει το κενό. Δηλαδή τι; να αναρωτιέται. Θα στείλει το ΝΑΤΟ στρατεύματα στην Ουκρανία και θα βρεθώ να προασπίζομαι ξένα συμφέροντα;

Τα “ταξίματα” Ανδρέα Μαυρογιάννη

Στην άλλη πλευρά συναντούμε τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον εκλεκτό του ΑΚΕΛ, με στροφή σε πιο casual εμφάνιση ώστε να προσεγγίσει και κανένα νέο που είναι και ο στόχος του κόμματος, ώστε να συσπειρωθούν οι ψηφοφόροι αλλά και να προσεγγίσουν και καινούργιους.

Τα ταξίματα του ΑΚΕΛ παραμένουν τα ίδια τόσα και τόσα χρόνια, με βασική τάση για αντιπολίτευση, λίγο μετά τις εκλογές. Λες και πιο πριν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα! Το επιτελείο του Α. Μαυρογιάννη διατυμπανίζει καθημερινά τα χτυπήματα προς την Κυβέρνηση – επαναλμβάνω- λίγο πριν τις εκλογές γιατί τώρα θυμήθηκαν τα θέματα της ακρίβειας, της οικονομίας και της διαφθοράς. Επειδή το έχουν και σιγουράκι ότι θα πάνε στο β’ γύρο το πρόγραμμα διακυβέρνησης θα είναι έτοιμο το Φθινόπωρο και καλά κάνουν αφού ως γνωστόν, οι Κύπριοι ψηφοφόροι έχουμε κοντή μνήμη και ξεχνάμε εύκολα.

Τα “ταξίματα” του Νίκου Χριστοδουλίδη

Με τη στήριξη ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Δικηγόρων, καλλιτεχνών και λοιπές ομάδες της κοινωνίας, έβαλε πλώρη ο Ν. Χριστοδουλίδης και με πανό τη δημοφιλία του προγραμματίζει συγκεντρώσεις ώστε να ανακοινώσει και να παρουσιάσει θέσεις.

Προς το παρών κρατάει κλειστά τα χαρτιά του καθότι αυτά αναμένονται να ανοίξουν τέλος Αυγούστου οπότε θα έχουμε ένα γεμάτο Φθινόπωρο γεμάτο ταξίματα και events.

Εν κατακλείδι, το καλοκαίρι είναι εδώ και ας ρίξουμε μια βουτιά παραπάνω γιατί – ο μέσος ψηφοφόρος πιστεύει πως – όποιος και να βγει, τίποτα δεν θα αλλάξει γιατί “ούλλοι οι σκύλοι μια γενιά” που λένε και στο καφενείο της γειτονιάς μου.