Τερμάτισε στην 5η θέση στο Ντάιαμοντ Λιγκ του Παρισιού ο Μίλαν Τράικοβιτς

Στην 5η θέση με 13.47, τερμάτισε ο Κύπριος πρωταθλητής στα ψηλά εμπόδια, Μίλαν Τράικοβιτς, το βράδυ του Σαββάτου στο 7ο Ντάιαμοντ Λιγκ της φετινής χρονιάς στο «Σταντ Σεμπαστιάν Σιαρλετί» του Παρισιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, ο Τράικοβιτς κατάφερε να τρέξει δύο κούρσες στα 110μ. με εμπόδια.

«Μετέχοντας στη δεύτερη ημιτελική σειρά, και τρέχοντας από τον δεύτερο διάδρομο, ο Τράικοβιτς τερμάτισε στην 5η θέση με 13.47, χρόνος που ήταν αρκετός για να του δώσει την πρόκριση στον τελικό, αφού ήταν ο δεύτερος καλύτερος, μετά τους τρεις πρώτους από κάθε σειρά, που εξασφάλιζαν απευθείας συμμετοχή στον τελικό,» αναφέρεται.

Μία ώρα και 12 λεπτά μετά, προστίθεται, ο Τράικοβιτς τοποθετήθηκε στον 8ο διάδρομο, και, έχοντας καλή αντίδραση (0.140), «έφυγε αρκετά καλά από τον βατήρα και έκανε σχεδόν την τέλεια κούρσα, τερματίζοντας σε χρόνο 13.39 (άνεμος -0,2 μ/δ), πολύ κοντά στην καλύτερη φετινή του επίδοση (13.38), καταλαμβάνοντας την 5η θέση».

Νικητής ήταν ο κορυφαίος για φέτος και τρίτος όλων των εποχών, Αμερικανός Ντέβον Άλεν με 13.16, αναφέρεται ενώ δεύτερος ήταν ο Βραζιλιάνος Ραφαέλ Περέιρα με 13.25, που ισοφάρισε την ατομική του επίδοση και τρίτος ο Γάλλος Ζιουστ Κουαού – Ματέ με 13.27, που πέτυχε νέα ατομική επίδοση. Ο Πολωνός Ντάμιαν Τζίκιερ ήταν τέταρτος με 13.31.

Για τον αθλητή του Αντώνη Γιαννουλάκη η παρουσία αυτή σε Ντάιαμοντ Λιγκ, έπειτα από τρία χρόνια, σηματοδοτεί και την επιστροφή του και επίσημα στους κορυφαίους του κόσμου στα 110μ. με εμπόδια, που θα τον βοηθήσει και ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης και πολύ απαιτητικής χρονιάς με το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και τους Μεσογειακούς και Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, αναφέρει η ΚΟΕΑΣ.

Σημαντικό για τον Μίλαν Τράικοβιτς, προστίθεται, είναι επίσης, το ότι πήρε και τους πρώτους τέσσερις βαθμούς του φέτος στα Ντάιαμοντ Λιγκ και βρίσκεται στη 10η θέση των 110μ. με εμπόδια.

Επόμενη υποχρέωσή του θα είναι οι Medochemie Παγκύπριοι Αγώνες, το ερχόμενο Σάββατο 25 Ιουνίου 2022.