Την ίδια ώρα που ο κόσμος πεινάει: τα κόμματα Ζήτησαν έκτακτη εισφορά για τις προεδρικές

Αίτημα για καταβολή έκτακτης κρατικής χορηγίας προς τα κόμματα για τις ανάγκες της προεκλογικής των προεδρικών εκλογών τέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πρόσφατο Εθνικό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκαν θέματα Οικονομίας. Το αίτημα, έθεσε προφορικά ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μάρινος Σιζόπουλος, χωρίς να υπάρξουν οποιεσδήποτε αντιδράσεις από πλευράς των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.

Στο όλο θέμα, έγινε αναφορά σε παραπολιτικό σχόλιο της εφημερίδας «Πολίτης» προκαλώντας την αντίδραση ανεξάρτητων υποψηφίων, οι οποίοι διαμαρτύρονται και για την αδικία εις βάρος τους και κατηγορούν παράλληλα τα κόμματα για πρόκληση έναντι της κοινωνίας.

Όπως πληροφορούμαστε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενημέρωσε σχετικά για το θέμα τον υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο οποίος αρχικά επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί. Πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να εκταμιευθεί ούτε σεντ επιπλέον της κρατικής χορηγίας, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι αυξημένη, καθώς η έκτακτη χορηγία που λάμβαναν σε έτη εκλογών έχει ενσωματωθεί στο ποσό της βασικής χρηματοδότησης. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι ιδιαίτερα έντονος στο θέμα και έχει ετοιμάσει και αναλυτικό σημείωμα προς τον Πρόεδρο στην περίπτωση που το αίτημα επανέλθει. Προς το παρόν πάντως φαίνεται ότι αίτημα έμεινε μέχρι εκεί.