Την πολιτική, τους στόχους και τη νέα ηγεσία της ΟΗΟ – ΣΕΚ για την 4ετία θα αποφασίσει το 14ο Παγκύπριο Συνέδριο

Την πολιτική και τους στόχους της ΟΗΟ – ΣΕΚ για την επόμενη τετραετία θα χαράξει το 14ο Παγκύπριο Συνέδριο της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στο οίκημα της ΣΕΚ στον Στρόβολο την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Ιουνίου και το οποίο θα εκλέξει τη νέα ηγεσία της ΟΗΟ – ΣΕΚ για την επόμενη τετραετία, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη και Νίκου Νουρή, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΗΟ – ΣΕΚ, τις εργασίες του συνεδρίου θα κηρύξει ο Γενικός Οργανωτικός της Ομοσπονδίας Πανίκος Αργυρίδης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν, οι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών, Κωσταντίνος Πετρίδης και Νίκος Νουρής, αντίστοιχα, και ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας.

Εισηγητική ομιλία θα εκφωνήσει ο ΓΓ της ΟΗΟ – ΣΕΚ Ανδρέας Ηλία ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις πως το συνέδριο θα επικεντρωθεί μεταξύ άλλων στην ανάληψη δράσεων για ορθολογιστική εφαρμογή και υλοποίηση της εγκριθείσας μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που τίθεται σε εφαρμογή από τον Ιούνιο του 2024 και στην  πρακτικοποίηση και  υλοποίηση της συμφωνίας για τη λειτουργία του νέου συνταξιοδοτικού σχεδίου για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΗΟ – ΣΕΚ, ο κ. Ηλία ανέφερε ότι προτεραιότητα αποτελεί η διαφύλαξη και λειτουργία του ανεξαρτήτου «Ειδικού Ταμείου» που δημιουργείται και το οποίο θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη διαφύλαξη των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων στους δικαιούχους, κατά τρόπο που να μην επιβαρύνονται κατά δυσβάστακτο τρόπο,  οι επόμενες γενιές.

Είπε ακόμη πως το συνέδριο θα επικεντρωθεί επίσης στην περιφρούρηση του καθεστώτος λειτουργίας των Ημικρατικών Οργανισμών και ανάληψη πρόσθετων ενεργειών για βελτίωση τους και πρόσθεσε πως η αποτελεσματική λειτουργία των μεγάλων Οργανισμών του τόπου, Cyta και ΑΗΚ, τα τελευταία χρόνια περιόρισαν τις όποιες φωνές για ιδιωτικοποίηση τους και ανέδειξαν τον ρόλο και τη σημασία τους ιδιαίτερα σε καιρούς δύσκολους για τη κοινωνία και τον τόπο. 

Τέλος, ο ο ΓΓ της ΟΗΟ – ΣΕΚ είπε το συνέδριο θα ασχοληθεί και με την ανάληψη δράσεων για βελτίωση της οικονομικής θέσης των εργαζομένων οι οποίοι μετά από μια δεκαετία θυσιών λόγω της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία εξακολουθούν να επωμίζονται μεγαλύτερο βάρος από όσο τους αναλογεί.