Την τέταρτη συμμετοχή του σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος κυνηγά ο Απόστολος Παρέλλης

during day two of the 16th IAAF World Athletics Championships London 2017 at The London Stadium on August 5, 2017 in London, United Kingdom.

Την πρόκρισή του για τέταρτη φορά σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος θα επιδιώξει ο πρωταθλητής της δισκοβολίας Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου μεταξύ 15 και 24 Ιουλίου στο Γιουτζίν του Όρεγκον των ΗΠΑ, μαζί με τον Μίλαν Τράικοβιτς και τις Φίλιππα και Ολίβια Φωτοπούλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΟΕΑΣ, ο αθλητής του Κωνσταντίνου Σταθελάκου θα διεκδικήσει στον προκριματικό της 18ης Ιουλίου στην πέμπτη συνεχόμενη παρουσία του σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την πρόκρισή στον τελικό της 20ής Ιουλίου.

Σε δηλώσεις του στην Ομοσπονδία ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο για 16 συνεχόμενες χρονιές πρωταθλητής Κύπρου στη δισκοβολία είπε πως η έως τώρα φετινή του πορεία μέχρι σήμερα τον αφήνει αρκετά ικανοποιημένο, τόσο με το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς, όσο και με τις αγωνιστικές του επιδόσεις γενικότερα.

«Πέμπτο παγκόσμιο, από μόνο του για μένα σημαίνει πολλά. Ο στόχος είναι να ρίξω όσο καλύτερα γίνεται, για να μπω στον τελικό και από εκεί και πέρα το ψηλότερο πλασάρισμα. Υπάρχουν αθλητές με 70 μέτρα, αλλά εγώ θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό όπως κάνω πάντα», είπε, προσθέτοντας πως μία βολή πάνω από τα 63,50μ. θεωρεί πως αρκεί για να τον στείλει στον τελικό.

Η ΚΟΕΑΣ κάνει αναφορά και στις διεθνείς διακρίσεις του Απόστολου Παρέλλη, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η 8η θέση στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016, η 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα το 2019, η 2η θέση στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στη Γλασκόβη το 2014, οι δύο πρωτιές στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τραγόνα και του Οράν το 2018 και το 2022 αντίστοιχα, η 2η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Στάρα Ζαγόρα το 2018 και η 3η στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κραϊόβα το 2022.