Τι κάνει ο άνθρωπος για να γίνει αρεστός – Δείτε τον Μακρόν, να τραγουδάει, παρέα με βοσκούς – video

Το ότι η δημοφιλία του Εμανουέλ Μακρόν, έπεσε, αυτό το περίμεναν αρκετοί. Αυτό όμως που δεν περίμεναν όμως ήταν η αιφνιδιαστική του κίνηση κατά την επίσκεψή του στη νότια Γαλλία, όπου έβαλε το κλασικό γαλλικό μπερέ στο κεφάλι και συνόδευσε μια χορωδία.. βοσκών, ενώ τραγουδούσαν παραδοσιακά τραγούδια.

Με φόντο το υπέροχο τοπίο στην περιοχή Αρζέλ-Γκαζόστ της νότιας Γαλλίας κοντά στα σύνορά με την Ισπανία ο Μακρόν έδειξε να απολαμβάνει το τραγούδι, κάποια στιγμή μάλιστα στράφηκε σε έναν από τους βοσκούς και έδειξε το μπερέ στο κεφάλι του χαμογελώντας, προτού συνεχίσει το άσμα σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό δίκτυο BFMTV. Το χαμόγελό του φάνηκε, ωστόσο, σταδιακά να σβήνει, ίσως επειδή το μυαλό του στράφηκε στα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του.

1

Ο Μακρόν είχε στο πλευρό του και τη σύζυγό του, την 69χρονη πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ, που εθεάθη και αυτή να μετέχει στο τραγούδι, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή όπου λαμβάνει χώρα ο ποδηλατικός «Γύρος της Γαλλίας», που παραδοσιακά επισκέπτονται οι Γάλλοι πρόεδροι όσο διαρκεί το Tour de France.

Ο παππούς και η γιαγιά του Μακρόν από την πλευρά της μητέρας του, οι Ζαν και Ζερμέν Νογκέ, κατάγονται από την πόλη Μπανιέρ ντε Μπιγκόρ στη Γασκωνία των Πυρηναίων και ο Γάλλος πρόεδρος επισκεπτόταν συχνά την περιοχή όταν ήταν νεότερος για να δει τη γιαγιά του.

Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι «μπηχτές» κατά του Μακρόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εμφάνισή του, κατηγορώντας τον ότι έδειχνε και πάλι απόμακρος. «Ο Πρόεδρος δείχνει απόμακρος και υπεροπτικός», έγραψε ένας χρήστης. «Δεν έχει κάτι άλλο να κάνει;», διερωτήθηκε ένας άλλος.

Λίγες ώρες νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στην Tarbes της νοτιοδυτικής Γαλλίας ανταποκρίθηκε στην πρόκληση ομάδας νέων και έκανε επίδειξη των ικανοτήτων του στο μπάσκετ, σκοράροντας ένα καλάθι, αν και με ασυνήθιστο ομολογουμένως στυλ…

Πηγή: iefimerida.gr