Τι λέει η Αστυνομία για το «όχι» Μαυρογιάννη – Χριστοδουλίδη σε παραχώρηση φρουράς

«Ουδείς εκ των δύο έφερε αντίρρηση»

Σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση αστυνομικής φρουράς στους υποψηφίους για τις Προεδρικές Εκλογές 2023, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη, η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου, του Αρχηγείου Αστυνομίας, είχε προχωρήσει καθηκόντως σε σχετική αξιολόγηση κινδύνου και εισηγήθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας την παραχώρηση προσωρινής συνοδείας στους δύο υποψηφίους, μέχρι το τέλος των εκλογών, πρακτική που ακολουθήθηκε και στο παρελθόν.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας επικοινώνησε και με τους δύο υποψηφίους, τους οποίους ενημέρωσε για την πρόθεση της Αστυνομίας, να προωθήσει εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, για έγκριση του εν λόγω προσωρινού μέτρου προστασίας των δύο υποψηφίων. Ουδείς εκ των δύο έφερε αντίρρηση.

Ακολούθως, προωθήθηκε το θέμα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και εγκρίθηκε. Ο Αρχηγός Αστυνομίας επικοινώνησε με τους δύο υποψηφίους τους οποίους και ενημέρωσε σχετικά για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.Διαβάστε επίσης

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις των υποψηφίων και αφού επικοινώνησαν με τον Αρχηγό ότι δεν χρειάζονται συνοδεία στο παρόν στάδιο, ο Αρχηγός Αστυνομίας θα ενημερώσει σχετικά το Υπουργικό Συμβούλιο.

πηγή: omegalive