Τι μπορείς να κάνεις, σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας σου.

Η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας αποτελεί πλέον συχνό φαινόμενο στην Κύπρο, με τα περισσότερα θύματα να είναι γυναίκες, ωστόσο μόλις το 10-20% των θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης προχωρά σε καταγγελία.

Η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας διαφέρει από τη γενική σεξουαλική παρενόχληση στο ότι σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο με τον οποίο κάποιος κερδίζει τα προς το ζην. Χρησιμοποιείται συχνά ως παιχνίδι ισχύος και μπορεί να συμβεί σε πολλά στάδια του κύκλου εργασίας, από την πρόσληψη έως την προαγωγή. Ανεξάρτητα αν η προσβολή γίνεται από τον διευθυντή, έναν συνάδελφο, ή κάποιον πωλητή, οποιαδήποτε συμπεριφορά που δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον ή ανακόπτει την επιτυχία ενός άλλου εργαζομένου θεωρείται παράνομη και αποτελεί ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μπορεί να περιλαμβάνει άμεσες σεξουαλικές κρούσεις ή προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων εργαζομένων που ζητούν σεξουαλικές χάρες από κατώτερους. Μπορεί επίσης να συμπεριλαμβάνει εκφοβισμό ή απόκλιση των γυναικών για να μη φέρουν σε κίνδυνο τη θέση εργασίας τους. Και μπορεί να σημαίνει τη δημιουργία ενός εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος για τις γυναίκες με σεξιστικά ανέκδοτα, παρατηρήσεις ή ανάρτηση έκδηλα σεξουαλικών ή πορνογραφικών φωτογραφιών. Στο χώρο εργασίας μπορεί να εμποδίσει τα θύματα από το να κερδίσουν τα προς το ζην, να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους ή να αξιοποιήσουν πλήρως τις ικανότητές τους. Μπορεί επίσης να δηλητηριάσει το περιβάλλον για όλους τους άλλους. Εάν παραμείνει ανεξέλεγκτη, στον χώρο εργασίας δύναται να κλιμακωθεί σε βίαιη συμπεριφορά.

Ποιος μπορεί να πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης;

Όλοι οι εργαζόμενοι και εργοδότες, ανεξάρτητα από φύλο και ιεραρχική θέση. Παρ’ όλ’ αυτά, οι γυναίκες τείνουν να είναι περισσότερο ευάλωτες σε σεξουαλική παρενόχληση επειδή συχνά έχουν θέσεις εργασίας που αποδίδουν λιγότερα χρήματα, είναι κατώτερες στην ιεραρχική κατάταξη και έχουν χαμηλότερη θέση και χαμηλότερη εξουσία συγκριτικά με τους άντρες. Ωστόσο, ακόμη και γυναίκες σε υψηλές θέσεις εξουσίας μπορεί να βιώσουν σεξουαλική παρενόχληση. Μπορεί επίσης να συμβεί ακόμη και όταν κάποιος είναι αυτοαπασχολούμενος, για παράδειγμα από κάποιον πελάτη ή προμηθευτή.

Τι μπορώ να κάνω αν έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση;

Μερικές φορές η σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ή φόβο.Μπορεί να μην γνωρίζεις ποιά βήματα να ακολουθήσεις για να τη σταματήσεις ή να την καταγγείλεις.Μπορεί να ανησυχείς για την ασφάλεια της δουλειάς σου ή για το τι θα πουν οι συνάδελφοι σου.Αυτές οι αντιδράσεις είναι συνήθεις.Είτε έχεις παρενοχληθεί συνέχεια για κάποια χρονική περίοδο, είτε έχεις βιώσει μια σύντομη και σοκαριστική μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης, οι συνέπειες είναι το ίδιο δυσάρεστες. Το σημαντικότερο είναι,ότι έχεις το δικαίωμα να εργάζεσαι σε ένα περιβάλλον όπου κάτι τέτοιο ΔΕΝ συμβαίνει.

Εάν ο/η δράστης φαίνεται να μην έχει ιδέα ότι αυτό που έκανε είναι ακατάλληλο ή ανεπιθύμητο, μπορείς να μιλήσεις μαζί του/της και να εξηγήσεις ότι δεν σου άρεσε η συμπεριφορά του/της.Μπορείς να το κάνεις ως μορφή προειδοποίησης, πριν ακολουθήσεις άλλα βήματα. Μπορείς επίσης να ζητήσεις από κάποιον συνάδελφο ή επόπτη να καθίσει μαζί σου στη συνομιλία σου με τον/την δράστη,ή ακόμη και να τους ζητήσεις να μιλήσουν εκ μέρους σου. Στην περίπτωση αυτή, ο/η δράστης δεν θα έχει καμία δικαιολογία εάν συνεχίσει την προσβλητική του/της συμπεριφορά.

Εάν έχεις υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και ο χώρος εργασίας σου έχει πολιτική σεξουαλικής παρενόχλησης, τότε φρόντισε να ακολουθήσεις τις οδηγίες για την καταγγελία ή/και τον χειρισμό του συμβάντος.Σιγουρέψου ότι έχεις τη βοήθεια των σωστών ανθρώπων, για να σου συμπαρασταθούν στη διαδικασία.

Συγκέντρωσε όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς (ώρα, τόπος κ.λπ.) και εάν χρειαστεί, μάρτυρες ή αποδείξεις (ακατάλληλες φωτογραφίες κ.λπ.).

Αν η εταιρία σου δεν έχει ορίσει διαδικασία για την καταγγελία συμβάντων σεξουαλικής παρενόχλησης, πρέπει να υποβάλεις την καταγγελία σου στον επόπτη σου, Εάν ο επόπτης σου είναι αυτός που σε παρενόχλησε σεξουαλικά, τότε θα υποβάλεις την καταγγελία σου στον άμεσο προϊστάμενο του επόπτη σου. Είναι σημαντικό, η διεύθυνση της εταιρίας σου να ενημερωθεί για την παρενόχληση.

Είναι καθήκον του εργοδότη να δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο εργασίας. Αν υποστείς αντίποινα ή αν η παρενόχληση συνεχιστεί, κάνε ξανά καταγγελία.

Εάν δεν χειριστούν ικανοποιητικά την υπόθεσή σου στον χώρο εργασίας του, ίσως θελήσεις να ασκήσεις δίωξη έξω από τον αυτόν, καταθέτοντας μια επίσημη ποινική ή αστική αγωγή κατά του δράστη.

Το ίδιο ισχύει και όταν είσαι αυτοαπασχολούμενος και έχεις υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από πελάτη, για παράδειγμα. Μπορείς να υποβάλεις επίσημη ποινική ή αστική αγωγή εναντίον του δράστη.

Μπορείς επίσης να αναζητήσεις τη βοήθεια του σωματείου, εάν είσαι μέλος ενός συνδικάτου.

Εάν βρίσκεσαι σε χώρα που το επιτρέπει ο νόμος, μπορείς να καταθέσεις αστική αγωγή για να διεκδικήσεις αποζημίωση για τις βλάβες που έχεις υποστεί από τη σεξουαλική παρενόχληση. Δεν χρειάζεται να επιδείξεις σωματικά τραύματα. Οι πιο συνήθεις βλάβες σε περίπτωση σεξουαλικής παρενόχλησης είναι οι συναισθηματικές ζημίες που βιώνει το θύμα.

Αποζημίωση σε περίπτωση αγωγής

  • Επαναπρόσληψη, εάν χάσατε τη δουλειά σας
  • Καταβολή δεδουλευμένων, εάν χάσατε χρήματα ή ευκαιρία για αύξηση
  • Αποζημίωση για πρόσθετες παροχές
  • Αποζημίωση για συναισθηματική βλάβη
  • Δικαστική εντολή στον εργοδότη σου να καταρτίσει πολιτικές ή να κάνει εκπαιδεύσεις για να σταματήσει την παρενόχληση
  • Τα έξοδα του δικηγόρου σου και τα δικαστικά έξοδα.