Τι πρέπει να γνωρίζεις αν θα βρεθείς στην παραλία

Το ζήτημα των τιμών σε κρεβατάκια και ομπρέλες στις παραλίες, είναι κάτι που φαίνεται πως εξακολουθεί να απασχολεί τους πολίτες με βάση όμως το περί προστασίας της Παραλίας νόμο, οι τιμές για κρεβατάκια και ομπρέλες ανέρχονται αυστηρά στα 2.50 ευρώ ανά τεμάχιο. 

Ως εκ τούτου, οι ενοικιαστές των κρεβατιών και ομπρελών που είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης στην περιοχή, δεν δικαιούνται να εξαναγκάσουν τον κόσμο να αγοράσει επιπλέον υπηρεσίες από το υποστατικό του. Δικαιούνται παρόλα αυτά, να ενημερώσουν το κοινό για τις υπηρεσίες που παρέχονται μαζί με τις τιμές τους και να επιλέξει το ίδιο αν θα τις αγοράσει ή όχι.

Αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται

Με βάση τον περί Προστασίας της Παραλίας Νόμο, προβλέπεται πως σε παραλίες στις οποίες υπάρχει σχέδιο χρήσης, οι ομπρέλες και τα κρεβατάκια μπορούν να τοποθετηθούν μόνο στο 50% της παραλίας. Σε αυτό το μισό της παραλίας, πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις των 8 κρεβατιών και 4 ομπρελών ανά 16 τετραγωνικά μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, η απόσταση που πρέπει να υπάρχει από ομπρέλα σε ομπρέλα είναι τα 4 μέτρα και από το ένα κρεβατάκι στο άλλο, τα 2 μέτρα. 

Το υπόλοιπο 50% της παραλίας, πρέπει να παραμένει ελεύθερο και διαθέσιμο για τον κόσμο που επιθυμεί να τοποθετήσει την προσωπική του ομπρέλα στην παραλία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πολίτες δεν υποχρεούνται να πληρώσουν κάποιο ποσό.

Χρειάζεται ειδική άδεια για beach party

Για τη διεξαγωγή beach party, είναι απαραίτητη η παραχώρηση ειδικής άδειας από τις Τοπικές Αρχές, για χρήση της παραλίας. 

Αυτό που επισημαίνει ο κ. Λοΐζου σχετικά με τα beach parties, είναι πως «Εκείνο που πρέπει να θυμόμαστε πάντοτε και εκτός των πλαισίων της νομοθεσίας, είναι να σεβόμαστε τις παραλίες και να τις διατηρούμε καθαρές».