Τουλάχιστον ένας νεκρός από πυρκαγιά σε εργοστάσιο χημικών στην Σανγκάη

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε σήμερα τη ζωή του από πυρκαγιά σε εργοστάσιο χημικών στην Σανγκάη, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, γνωστοποιώντας ότι υπάρχουν σύννεφα καπνού στην πόλη.

Η φωτιά στο εργοστάσιο Sinopec Shanghai Petrochemical Co., το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Τζινσάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της κινεζικής μεγαλούπολης, ξέσπασε γύρω στις 04:00 τοπική ώρα και τέθηκε υπό έλεγχο μερικές ώρες αργότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, η πυρκαγιά έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ώρα που στη Σανγκάη, την οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, επαναλαμβάνονται προσεκτικά οι δραστηριότητες μετά το λοκντάουν που είχε επιβληθεί για δύο μήνες για την αντιμετώπιση έξαρσης της COVID-19.

Το λοκντάουν, το οποίο έληξε επισήμως στις αρχές Ιουνίου, είχε προκαλέσει το κλείσιμο εργοστασίων και τη διαταραχή των αλυσίδων εφοδιασμού.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών του εργοστασίου χημικών άκουσαν έκρηξη, η οποία ακολουθήθηκε από πυρκαγιά.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνό σύννεφο καπνού και στάχτες να υψώνονται στον ουρανό.

Τα μέσα ενημέρωσης δεν διευκρίνισαν τα αίτια της πυρκαγιάς.

(ΚΥΠΕ)