Τους ασκούς του Αιόλου, άνοιξε η Άννα – Είμαστε έρμαιο των ορέξεων του κάθε διεφθαρμένου αστυνομικού, καταγγέλουν οι κρατούμενοι

Ανοικτή επιστολή δημοσιεύσαν οι κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών, με αφορμή την καταγγελία της Άννας Αριστοτέλους κατά ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας.

Αναλυτικά:

Με αφορμή το σκάνδαλο που «είδε το φως της δημοσιότητάς» σε σχέση με τον ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας που ζητούσε πληροφορίες και βίντεο που «καίνε» τη διευθύντρια των φυλάκων, ως κρατούμενοι έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Κατά πρώτον εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στη διευθύντρια των φυλακών και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταπεξέλθει των σκευωριών που για ακόμα μια φορά κατασκεύασαν για δικούς τους λόγους συγκεκριμένοι καιροσκόποι που τα ονόματα τους θα «δουν» σύντομα το φως της δημοσιότητας.

Θέλουμε να εστιάσουμε όμως στο κομμάτι των κατάδικων των κεντρικών φυλακών διότι πλέον νιώθουμε ότι είμαστε έρμαιο των ορέξεων του κάθε διεφθαρμένου αστυνομικού που έχει πρόσβαση να επηρεάσει το σύστημα. Βρισκόμαστε στις κεντρικές φυλακές κατόπιν λανθασμένων επίλογων μας και είμαστε εδώ συνέπεια αυτών και βλέπουμε την ζωή μας εντός των φυλάκων ως ευκαιρία για αναμόρφωση μας και μια εκ νέου προετοιμασία μας για την κοινωνία.

Έχουμε όμως πλέον σοβαρές ανησυχίες και φόβους για τη ζωή μας από αστυνομικούςπου χωρίς κανένα ενδοιασμό επικοινωνούν με κατάδικους και αφού τους προσφέρουν λεφτά και ανταλλάγματα, αποσπούν αλλά και δημιουργούν πληροφορίες για να τις χρησιμοποιήσουν για την προσωπική τους ατζέντα.

Άλλες φορές για να δημιουργήσουνυποθέσεις ενάντιων ατόμων που παραμένουν υπόδικοι και άλλες φορές με σκοπό ναπροσπαθήσουν να πέτυχουν την καταδίκη των ατόμων.

Ως κρατούμενοι εμείς, ακούαμε και βλέπαμε διαφορα που γίνονταν ενώς των φυλάκων το οποίο ενημερωνόμασταν ότι ήταν με την καθοδηγήση του συγκεκριμένου αξιωματικού αλλά ποτέ μας δεν πιστέψαμε ότι ενεργούσε με τόση άνεση και ευκολία. Μετά από τα όσα ακούστηκαν, πλέον είμαστε βέβαιοι για όλα όσα ακούγαμε και βλέπαμε.

Ο συγκεκριμένος ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας έκοβε» κατάδικους επεμβαίνοντας στο συμβούλιο αποφυλάκισης για το parole και στη συνέχεια τους ευχόταν «περαστικά» μέσω μηνυμάτων σε κατάδικους υποχείρια του.

Στερούσε την ελευθέρια σε ανθρώπους που ενδεχομένως να τη δικαιουνταν λόγω καλής διαγωγής και ειλικρινούς μεταμέλειας απλά και μόνο για να επιβεβαιώνει την ισχύ και την εξουσία του στο σύστημα.

Ένας αξιωματικός ο οποίος δεν δίστασε να εκβιάσει τη διευθύντρια των φυλάκων, κάνεις δεν ξέρει πως θα συμπεριφερόταν σε ένα κατάδικο και στην οικογένεια του σε περίπτωση που δεν ικανοποιούσε το θέλημα του.

Η δουλειά της αστυνομίας τελειώνει κατά την είσοδο μας στις φυλακές. Δεν υπάρχει ούτε λόγος ούτε δικαιοδοσία για περαιτέρω ενασχόληση με τους κρατούμενους από την Αστυνομία πέραν της πύλης των φυλάκων.

Απευθύνουμε καλεσμα στη κοινή γνώμη να αντιδράσει και να απαιτήσει όπως το σώμα και η ηγεσία της αστυνομίας απαρτίζεται από άτομα ηθικά και δίκαια, διότι σε αντίθετη περίπτωση ατιμάζεται και απαξιώνεται ολόκληρη η αστυνομία και αμαυρώνεται ως οργανισμός.