Του το έπαιξε επιχειρηματίας και του πήρε $168.220 -Σύλληψη 50χρονου

Στην σύλληψη 50 χρόνου κατοίκου Λάρνακας προχώρησε χθες 19/4/22 το ΤΑΕ Αμμοχώστου δυνάμει δικαστικού εντάλματος για αδικήματα εκβιασμού, απάτης, απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή, παράνομη κατοχή πιστολιού, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απειλή, Συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από 50χρόνο επιχειρηματία μόνιμο κάτοικο Κύπρου ότι μεταξύ των ημερομηνιών 24/2/22-15/3/22 ο 50χρόνος ο οποίος του είχε συστηθεί ως επιχειρηματίας που ασχολείται με αγοραπωλησίες αεροσκαφών και ειδικών επιχειρήσεων επαναπατρισμού αλλοδαπών από εμπόλεμες περιοχές κατάφερε αρχικά να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 168.220.00 δολαρίων Αμερικής για την ναύλωση αεροσκάφους με σκοπό να γίνει μεταφορά συνεργατών του από την Λευκορωσία στην Γεωργία.

Ο 50χρόνος ύποπτος προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς δεν υλοποίησε την συμφωνία τους και ζήτησε από τον 50χρόνο το επιπλέον ποσό των 398.000.00 δολαρίων Αμερικής για να καταστεί δυνατή η μεταφορά των συνεργατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρόνος – παραπονούμενος, ενώ αρχικά συμφώνησε καθορίζοντας τους όρους για την καταβολή του επιπρόσθετου ποσού, ο 50χρόνος ύποπτος δεν συμφώνησε και άρχισε να τον εκβιάζει και απειλεί απαιτώντας την άμεση καταβολή του ποσού με αποτέλεσμα ο 50χρονος να φοβηθεί και να προχωρήσει στην άμεση καταβολή του ποσού.

Ο ύποπτος συνελήφθη χθες δυνάμει δικαστικού εντάλματος και σε έρευνα που έγινε στην οικία του στην Λάρνακα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διαφορά τεκμήρια. Ο 50 χρόνος ύποπτος αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.