Το Γερμανικό Ογκολογικό επισκέφθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδηςντρο

Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό (GOC) επισκέφθηκε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.Κοινοποίηση στο FacebookΚοινοποίηση TwitterΑποστολή με EmailΕκτύπωση

Ο κ. Χριστοδουλίδης ξεναγήθηκε στο υπερσύγχρονο θεραπευτικό κέντρο από τον διευθυντή του GOC Δρ Νίκο Ζάμπογλου και ενημερώθηκε από το επιστημονικό προσωπικό για τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο εντός του ΓεΣΥ, καθώς και για τους τρεις πυλώνες υπηρεσιών του, που αφορούν στις ιατρικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευση προσωπικού και στη συμμετοχή του στην έρευνα, ως Κέντρο Αριστείας.

Ξεναγήθηκε επίσης στις υπό διαμόρφωση νέες, πρωτοποριακές για τα δεδομένα της Κύπρου ιατρικές δομές, του τμήματος μεταμόσχευσης μυελού των οστών, καθώς και του τμήματος για εγκεφαλικές παθήσεις (Stroke Unit).

Το Κέντρο, το οποίο αριθμεί 346 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 283 απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είχε καθοριστική συμβολή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Συνολικά 2037 ασθενείς, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να μεταβούν στο εξωτερικό λόγω των περιορισμών στη διακίνηση, έλαβαν την απαιτούμενη ιατρική περίθαλψη στο Κέντρο.

Κατά τη συνάντηση με το επιστημονικό προσωπικό, συζητήθηκαν οι προοπτικές του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, το οποίο συνεργάζεται με το European University ως πανεπιστημιακού νοσοκομείου, καθώς και η αξιοποίησή του ως κέντρο προσέλκυσης ασθενών από το εξωτερικό.