Το “δωράκι” του ΑΚΕΛ προς τον “Αβέρωφ τον Εκλεκτό” είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο…

Του Πολιτικάντη

Έλαβε αποφάσεις σήμερα το ΑΚΕΛ και ενέκρινε την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου όπως εισηγηθεί στις ομάδες βάσης να προχωρήσει στις Προεδρικές Εκλογές του 2023 με τον διπλωμάτη Ανδρέα Μαυρογιάννη. 

Και κάπου εδώ, μεσολάβησε η μοίρα, όπου ετοιμάζει, άθελα του ΑΚΕΛ , να δώσει ένα δωράκι του Ακέλ στον Αβέρωφ τον εκλεκτό.

Δύο είναι οι λόγοι:

Πρώτος: Με 52 ψήφους ο Ανδρέας Μαυρογιάννης πήρε το χρίσμα του υποψηφίου του ΑΚΕΛ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Ο Αχιλλέας Δημητριάδης εξασφάλισε 37 ψήφους, ενώ υπήρξαν και εννέα αποχές. Τουτέστιν: Ήδη το ΑΚΕΛ εμφανίζεται διχασμένο.

Δεύτερος: ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ένας εξαίρετος διπλωμάτης μεν, διαπραγματευτής, μεχρι πρότινος, της τωρινής κυβέρνησης δε! Τουτέστιν: Άβυσσος η ψυχή του Ακελικού ψηφοφόρου

Και κάπου εδώ, η έννοια της Αντιπολίτευσης χάθηκε ανάμεσα στην φιλοδοξία για προεδρική καρέκλα και καρέκλα γενικότερος! Γιατί με την απόφαση του αυτή το αριστερό κόμμα του νησιού μας, αυτοαναιρεί όλο του το αφήγημα των τελευταίων τεσσάρων ετών, για το τι έγινε στο Κρας Μοντανά! Και κάπως έτσι χάνεται και ο τελευταίος σκεπτόμενος αριστερός ψηφοφόρος.

Γιατί η κοροϊδία έχει τα όρια της και όπως οι γνωρίζοντες ξέρουν, το αφήγημα της Αντιπολίτευσης, έλεγε πως οι ευθύνες του Αναστασιάδη ήταν τεράστιες και ότι αυτός κυρίως έφταιγε που τούμπαραν τα πράγματα στο ζήτημα εγγυήσεων, της μη διαπραγμάτευσης αποχώρησης των στρατευμάτων και της μη σύγκλισης της Πενταμερούς. Τι έγινε ξαφνικά και εκεί που λέγανε πως για το ναυάγιο στο Κρας Μοντανά φταίει ο Αναστασιάδης – που σαφέστατα “δεν είναι κούππα άπαννη” αλλά επιλέγουμε τον διαπραγματευτή του για υποψήφιο Πρόεδρο;

Μήπως μπροστά στην ενδεχόμενη “κατάληψη” της Προεδρικής καρέκλας, οι “σύντροφοι” κλείνουν τα μάτια και στηρίζουν τώρα Μαυρογιάννη, ο οποίος μέχρι πρότινος κάλυπτε πλήρως τις θέσεις του ΠτΔ!

Αν αυτό δεν είναι κωλοτούμπα, τότε τι είναι;

Απο την άλλη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το ΑΚΕΛ, παρουσιάζει διαρροή ψηφοφόρων του προς τον Νίκ Χριστοδουλίδη και μηδέν διαρροή προς τον Αβέρωφ τον εκλεκτό! Άσε που όλα τα Αριστερά παπαγαλάκια, όπου βρεθούν και όπου σταθούν εξαπολύουν μύδρους κατά του Αβέρωφ του Εκλεκτού, εν αντιθέσει με το τι λένε για το Νίκο Χριστοδουλίδη.

Τουτέστιν, σε απλά ελληνικά, το μισό ΑΚΕΛ στηρίζει Νίκο Χριστοδουλίδη. Και ο “Αβέρωφ ο Εκλεκτός” χάνει τον ύπνο του.

Γιατί με ένα ΑΚΕΛ διχασμένο, η νίκη του ΔΗΣΥ θα ήταν εύκολη. Με ένα ΑΚΕΛ που το μισό στηρίζει Χριστοδουλίδη “τρεχάτε ποδαράκια μου να μαντρώσουμε όσους μπορέσουμε” θα γίνει το ΔΗΣΥ!

Αυτό λοιπόν και αν είναι δωράκι που πρσφέρει το ΑΚΕΛ στον Αβέρωφ τον Εκλεκτό που θα το φάει και κρύο.

Γιατί σου λέει: Δεν θα βγω στην εξουσία; Ούτε εσύ φίλε Αβέρωφ Εκλεκτέ!