Το Πουρνάρα “καίγεται” – 20 τραυματίες ο απολογισμός των βίαιων συμπλοκών μεταξύ των παράτυπων μεταναστών

20 πρόσωπα στο Νοσοκομείο, ένταση, συμπλοκές, πετροπόλεμος, μαχαίρια και κινητοποίηση ισχυρών Αστυνομικών δυνάμεων, ο απολογισμός  των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα, στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα.

Ολοένα και αυξάνονται τα βίαια επεισόδια μεταξύ παράτυπων μεταναστών, κάτι το οποίο δημιουργεί ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους. “Φοβόμαστε να περπατήσουμε στις γειτονιές μας, έγιναν τόσοι πολλοί”

Μάλιστα, αναφέρονται και στα σημερινά επεισόδια, αφού νιώθουν ανασφάλεια λόγω του ότι πολλοί μετανάστες διαμένουν σε αντίσκηνα εκτός της προκαθορισμένης περιοχής που είναι περιφραγμένη. “Τι θα γίνει απόψε αν ξεσπάσουν επεισόδια μεταξύ τους , ενώ βρίσκονται έξω απο το χώρο φιλοξενίας;’

Για άθλιες συνθήκες έκανε λόγο και ο Κοινοτάρχης Κοκκινοτριμιθιάς Χριστάκης Μελετιές και μάλιστα, σε αρκετές δηλώσεις του στα ΜΜΕ, είχε αναφέρει εκατοντάδες φορές πως το “Πουρνάρα είναι καζάνι που βράζει” και όπως φάνηκε και απο τα σημερινά βίαια επεισόδια, το καζάνι άρχισε να ξεψυλίζει απο θυμό. Θυμό γιατί το Πουρνάρα έχει καταντήσει την Κοκκινοτριμιθιά … “Αφρική”

Όπως και ο ίδιος δήλωσε “στην Κοκκινοτριμιθιά έχουμε γίνει Αφρική, έχουμε γίνει τριτοκοσμικοί. Ποιος θα έρθει να επενδύσει; Φοβάσαι να βγεις έξω και βρίσκεις στην αυλή σου τέσσερις μετανάστες που σε κοροϊδεύουν. Πως θα βγεις έξω με τα παιδιά σου να περπατήσεις. Μεταφέρουν μαζί τους όλες τις αρρώστιες που υπάρχουν στην Αφρική. Εμείς έχουμε εξαλείψει και την πολυομελίτιδα και τη φυματίωση και την ψωρίαση, και τα έχουν φέρει μαζί τους και ρωτάτε τις Υγειονομικές Υπηρεσίες.”

Το σίγουρο είναι πως για τα βίαια επεισόδια σήμερα, κάποιος φταίει. Οι συνθήκες και η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου στην Κοκκινοτριμιθιά δυστυχώς είναι κατώτερες των απαιτήσεων ενώ με τον καιρό βγαίνουν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που ολοένα και αυξάνονται.

Αν οι κυβερνώντες δεν δώσουν άμεσα λύση, η Μόρια θα θυμίζει απλά… παιδική χαρά