Το Bitcoin πέφτει σε νέο χαμηλό 18μήνου, καθώς η εκποίηση κρυπτονομισμάτων επιταχύνεται

Το Bitcoin υποχώρησε την Τετάρτη σε νέο χαμηλό 18 μηνών, παρασύροντας μικρότερα νομίσματα μαζί του και προκαλώντας μια απότομη πτώση στις αγορές κρυπτογράφησης που πυροδοτήθηκε από το πάγωμα των αναλήψεων πελατών από τον δανειστή κρυπτονομισμάτων Celsius.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο υποχώρησε έως και 7,8% στα 20.289 δολάρια, το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 2020. Έχει χάσει περίπου 28% από την Παρασκευή και πάνω από το μισό της αξίας του φέτος. Από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο, έχει υποχωρήσει περίπου 70%.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα κρυπτονομίσματα έχουν πληγεί σκληρά αυτήν την εβδομάδα, αφού ο αμερικανικός δανειστής κρυπτονομισμάτων Celsius πάγωσε τις αναλήψεις και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών, ενισχύοντας τους φόβους για ευρύτερη πτώση στις αγορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που είχαν ήδη κλονιστεί από την κατάρρευση των νομισμάτων terraUSD και luna τον περασμένο μήνα.

Οι προσδοκίες για πιο απότομες αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς ο πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εκτινάσσεται, έχουν επίσης αυξήσει την πίεση στα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία από τα κρυπτονομίσματα έως τις μετοχές.

Τα Crypto funds παρουσίασαν εκροές 102 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Digital Asset Manager CoinShares, επικαλούμενη την προσδοκία των επενδυτών για αυστηρότερη πολιτική της κεντρικής τράπεζας. Η αξία της παγκόσμιας αγοράς κρυπτογράφησης έχει πέσει κάτω από τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια, δείχνουν τα στοιχεία του CoinMarketCap, από το ανώτατο όριο των 2,97 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο.

Η Celsius έχει προσλάβει δικηγόρους αναδιάρθρωσης και αναζητά πιθανές επιλογές χρηματοδότησης από επενδυτές, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Ο Celsius διερευνά επίσης στρατηγικές εναλλακτικές, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης, ανέφερε.

Πτώση σημείωσαν και τα μικρότερα κρυπτονομίσματα, τα οποία τείνουν να κινούνται παράλληλα με το bitcoin. Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο νόμισμα, υποχώρησε έως και 12% στα $1.045, ένα νέο χαμηλό 15 μηνών.