Τροχονομικοί έλεγχοι – Κατασχέθηκαν 17 μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού και πέντε αυτοκίνητα στη Λεμεσό

Στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων, της πάταξης του φαινομένου της οχληρίας και της εμπέδωσης του αισθήματος οδικής ασφάλειας, μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ζ» και της Τροχαίας Λεμεσού, διενήργησαν τροχονομικούς ελέγχους, μεταξύ των ωρών 7π.μ. της Παρασκευής 22/7/22 – 2π.μ. σήμερα 25/7/22.
Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στην πόλη της Λεμεσού και ιδιαίτερα σε σημεία, όπου στο παρελθόν σημειώθηκαν θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις και οχληρία. Κατά τη διάρκεια τους κατασχέθηκαν συνολικά 17 μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού για διάφορα αδικήματα, όπως παραποιήσεις στο σκελετό τους, μηχανικές μετατροπές και οδήγηση χωρίς άδεια οδηγού και πιστοποιητικό ασφάλειας, καθώς και πέντε αυτοκίνητα για οδήγηση χωρίς άδεια οδηγού και πιστοποιητικό ασφάλειας.
Επίσης, κατά τους πιο πάνω ελέγχους εντοπίστηκαν 24 οδηγοί να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης. Από αυτούς, 26χρονη υποβλήθηκε σε τελικό έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 80μg% και 46χρονος υποβλήθηκε σε τελικό έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 90μg%. Επιπρόσθετα, καταγγέλθηκαν 78 οδηγοί για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, 33 για οδήγηση χωρίς άδεια κυκλοφορίας και πιστοποιητικό ασφάλειας, καθώς και 80 για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις.
Οι στοχευμένοι έλεγχοι της τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια. Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της οδικής συνείδησης και η πρόληψη και μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.