Τόπο στην οργή έδωσαν προσωρινά οι κάτοικοι της περιοχής Βασιλικού

Τόπο στην οργή, δίνουν προσωρινά οι κάτοικοι των 9 κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού οι οποίοι ανέστειλαν για την ώρα, την εξαγγελθείσα επ’ άριστον διαμαρτυρία που πραγματοποιούσαν στον ΟΕΔΑ Πεντακώμου, μετά και την υπόσχεση που έλαβαν διά στόματος του υπουργού Γεωργίας ότι θα συναντηθούν στις 26 Ιουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θυμίζουμε πως την Τετάρτη οι κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν την είσοδο και την έξοδο φορτηγών από τον ΟΕΔΑ Πεντακώμου μετά και πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή (15/7) σε μεγάλη σωρό από σκουπίδια και άχρηστα υλικά εντός του εργοστασίου.

Οι κάτοικοι βρίσκονται, όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή, σε στάση αναμονής μέχρι και τη συνάντηση που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία ορίστηκε για το τέλος του μήνα. Να σημειωθεί πως κατά την προψεσινή συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Εννέα Κοινοτήτων της Περιφέρειας Βασιλικού με τον υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή, συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής του Βασιλικού.https://284389d3b0ebf46e8d8fb20433b7532b.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Συγκεκριμένα, τέθηκαν επί τάπητος τα συχνά ατυχήματα που γίνονται στην περιοχή, η μετακίνηση των ασφαλτικών, οι νέες βιομηχανικές αναπτύξεις, ο έλεγχος της εφαρμογής όλων των όρων των αδειών των υφιστάμενων βιομηχανιών και η άμεση και επαρκής επάνδρωση του πυροσβεστικού σταθμού. Μάλιστα, στην ατζέντα της συζήτησης και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα τεθούν εκ νέου τα πιο πάνω, με στόχο να βρεθούν οριστικές λύσεις.