Τώρα: Ζήτησε διαθεσιμότητα του Αστυνομικού αξιωματούχου, η Άννα Αριστοτέλους

Τοποθετείται για τις καταγγελίες της κατά του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, με δηλώσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης.

«Οι δικηγόροι μου υπέβαλαν τις καταγγελίες, συνοδευόμενες με όλα τα σχετικά έγγραφα, όσον αφορά τις ενέργειες ανώτερου αξιωματικού που σκοπό είχαν να με πλήξουν και όπως πιστεύουμε συνιστούν πράξεις διαφθοράς» είπε η Άννα Αριστοτέλους, επαναλαμβάνοντας ότι αναμένει τον διορισμό ποινικών ανακριτών.

Και είπε ότι ο αξιωματικός θα πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα. «Είναι μονόδρομος η σοβαρότητα της υπόθεσης και με βάση το γράμμα του νόμου θα πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα».

Ερωτηθείσα κατά πόσον αν δεν γίνει αυτό θα υποβάλει παραίτηση, είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα δει στην πορεία.

Δεν θέλησε να απαντήσει κατά πόσον ενημέρωσε νωρίτερα κάποιον. «Τα στοιχεία δόθηκαν στους δικηγόρους μας, βρίσκονταν υπό μελέτη και τον κατάλληλο χρόνο έγινε η καταγγελία» είπε επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για σκάνδαλο διαφθοράς.

Την ίδια ώρα, έξω από τις Κεντρικές Φυλακές έχουν συγκεντρωθεί αποφυλακισθέντες και άλλοι πολίτες που διαμαρτύρονται εις ένδειξη συμπαράστασης προς τη Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα και τραγουδούν υπέρ της διευθύντριας, ενώ στήριξη εξέφρασαν και οι δεσμοφύλακες.

«Είναι η πιο συγκινητική μέρα της ζωής μου» είπε απευθυνόμενη προς τους συγκεντρωθέντες η κυρία Αριστοτέλους. «Σε οτιδήποτε, το θάρρος για να βγεις μπροστά και να μιλήσεις δεν έρχεται από μέσα σου αλλά απο τους γύρω σου και τη στήριξη που λαμβάνεις. Είμαι περήφανη που υπηρέτησα και συνεχίζω να υπηρετώ στις φυλακές. Είμαι περήφανη για όσα πετύχαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια και σίγουρα εμένα με έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο» είπε η κυρία Αριστοτέλους.