Τώρα θυμήθηκαν να ψάξουν για δασοπυροσβέστες – Χωρίς σύστημα επιφυλακής το Τμήμα δασών

Το καλοκαίρι προ των πυλών και θα περίμενε κανείς πως το Τμήμα Δασών θα ήταν καθ΄όλα έτοιμο να αντιμετωπίσει τα διάφορα περιστατικά πυρκαγιών που τα τελευταία χρόνια κάνουν την εμφάνιση τους, όλο και περισσότερο.

Αμ δε όμως αφού, ελάχιστο καιρό πριν το καλοκαίρι και το Τμήμα Δασών δηλώνει … υποστελεχωμένο! Μάλιστα, κάτι τέτοιο αφήνει εκτεθημένο το νησί μας αφού, λόγω της έλλειψης προσωπικού, δεν υπάρχει σύστημα επιφυλακής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αρμόδια πηγή από το Τμήμα Δασών, ότι τόσο για την σύναψη συμφωνίας για πτητικά μέσα, όσο και για τη λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με το σύστημα επιφυλακής γίνονται όλες οι δέουσες ενέργειες, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το -όπως όλα δείχνουν- δύσκολο καλοκαίρι που είναι προ των πυλών.

Για το λόγο αυτό, καθώς και για ενίσχυση του προσωπικού προκηρύχθηκαν ήδη 111 θέσεις δασοπυροσβεστών εκ των οποίων οι 98 είναι καινούργιες. Ήδη άρχισαν οι συνεντεύξεις σε υποψήφιους, ώστε να γίνουν το συντομότερο προσλήψεις που θα καλύψουν το μεγάλο κενό που δημιουργήθηκε.

Ας ελπίσουμε ότι, ακόμη και τώρα, το Τμήμα Δασών θα στελεχωθεί για να μη γίνουμε μάρτυρες καταστροφικών πυρκαγιών.