Υπάρχουν σημαντικά κενά στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ και μια εξίσωση απαράδεκτη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Υπάρχουν σημαντικά κενά στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ και μια εξίσωση απαράδεκτη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας πως «ετοιμάζεται το ανάλογο διάβημα τόσο προς τον ΓΓ του ΟΗΕ όσο και προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, μετά την υπογραφή το μεσημέρι του βιβλίου συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας στη Λευκωσία για τον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας Σίνζο Άμπε, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας.

Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλητικές δηλώσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι τα παρακολουθεί και πρόσθεσε πως «από τη μια παρουσιάζουν μιαν προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης και των συμμάχων της να υπερβάλλουν όσον αφορά τον ζήλο για να προβάλουν την αναθεωρητική πολιτική τους, αλλά την ίδια ώρα γίνονται τα ανάλογα διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση, προς κάθε σύμμαχο και ιδιαίτερα προς την ΕΕ».

«Δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να παρασυρθούμε στα όσα ενδεχόμενα είναι οι επιδιώξεις της Άγκυρας, δηλαδή στην όξυνση του κλίματος για να δικαιολογήσουν μιας απαράδεκτη συμπεριφορά», πρόσθεσε.