Υπόθεση Αγαθαγγέλου: Μετά την κατακραυγή ήρθε και η έρευνα για το ασυμβίβαστο

Χρήζει διερεύνησης ο διορισμός του προέδρου του ΠΙΣ Πέτρου Αγαθαγγέλου στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, αποφάσισε η επιτροπή για το ασυμβίβαστο η οποία από χθες κιόλας ζήτησε από το Υπουργικό Συμβούλιο να καταθέσει τόσο τη σχετική του απόφαση όσο και «το υλικό που έλαβε υπόψη του για να αποφασίσει, περιλαμβανομένης της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα». 

Αυτά ανέφερε μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο η πρόεδρος της Επιτροπής Ηλιάνα Νικολάου, η οποία απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσον η Επιτροπή δεν θα προχωρούσε σε διερεύνηση εάν έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου από τον διορισμό, ανέφερε επί λέξει, «Όχι. Θα λέγαμε από σήμερα ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο και το θέμα θα τελείωνε εδώ». 

Όπως είπε η κ. Νικολάου, «η Επιτροπή, συνήλθε σήμερα (χθες) και επιλήφθηκε του θέματος διότι μας έστειλε αίτημα την περασμένη Παρασκευή η Βουλή. Κατ’ αρχάς αποφασίσαμε ότι εμπίπτει στις αρμοδιότητες μας το θέμα και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ζητήθηκε ήδη από σήμερα από τον κ. Αγαθαγγέλου να υποβάλει την υπεύθυνη δήλωση, που πάντα ζητειται σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι μια δήλωση που υποβάλλεται πάντα πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους από τους αξιωματούχους και τώρα η Επιτροπή θα προχωρήσει στη διαδικασία διερεύνησγης και θα ακούσει και τον κ. Αγαθαγγέλου εάν το επιθυμεί. Θα συνεδριάσουμε εντός Αυγούστου».