Υπό έλεγχο πυρκαγιές σε κατοικία στο Στρόβολο και σε καλαμιώνα στην περιοχή Ανατολικού στην Πάφο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε διώροφη κατοικία στο Στρόβολο, από την οποία ο ένοικος της οικίας τραυματίστηκε στο χέρι, στην προσπάθεια του να διαφύγει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Υπηρεσία δέχτηκε στις 13:56 κλήση για πυρκαγιά σε διώροφη κατοικία στο Στρόβολο και ανταποκρίθηκε με τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και Τηλεσκοπική Πλατφόρμα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας.

Η πυρκαγιά βρισκόταν στη βεράντα στο δεύτερο όροφο της κατοικίας σε οικιακό εξοπλισμό της οικίας. Στην προσπάθειά του να διαφύγει από το χώρο της πυρκαγιάς, ο ένοικος της οικίας τραυματίστηκε στο χέρι.

Του δόθηκαν πρώτες βοήθειες από τα μέλη της Υπηρεσίας και ακολούθως παραδόθηκε στο Ασθενοφόρο για μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Χρειάστηκε να γίνει επίτευξη εισόδου με τη χρήση διασωστικής εξάρτυσης και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση αναπνευστικών συσκευών.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:15.

Εξάλλου, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε καλαμιώνα στην περιοχή Ανατολικού στην Πάφο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έλαβε κλήση για την πυρκαγιά στις 13.02, ανταποκρίθηκε με δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου.

Λόγω δυσκολίας στην προσέγγιση, ζητήθηκε βοήθεια από εναέρια μέσα.

Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, τα οποία έχουν κάνει ρίψεις και αποδεσμεύτηκαν, καθότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:35 και κατέκαψε 2 δεκάρια από καλαμιώνα και ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.