Υπό κράτηση τρία πρόσωπα για διερευνώμενη υπόθεση επίθεσης στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες εναντίον τριών προσώπων, ενός 32 και δυο 36 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εκβίασης, τραυματισμού, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξης πλημμελήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, οπλοφορία προς διέγερσης τρόμου, κατοχή επιθετικών οργάνων, απειλή, απειλή βιαιοπραγίας, κατοχή αντικειμένου, που εκτοξεύει επιβλαβή αέρια, ανησυχία, δημόσια εξύβριση και μαχαιροφορία.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Ιουνίου, ενώ άνδρας ηλικίας 40 ετών, βρισκόταν έξω από νυχτερινό κέντρο στην επαρχία Αμμοχώστου, δέχθηκε επίθεση από αριθμό προσώπων, τα οποία φέρονται να τον κτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματος του».

Από την επίθεση «ο 40χρονος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος του. Ο άνδρας αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών αποδεσμεύτηκε».

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, προέκυψε μαρτυρία εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 36 ετών και ενός 32χρονου. Εναντίον των τριών ατόμων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν χθες Τετάρτη και τέθηκαν υπό κράτηση.

Σήμερα το πρωί οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για έξι μέρες.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.