Υπό κράτηση 19χρονος για συνέργεια σε υπόθεση…..

Στην σύλληψη 19χρονου προχώρησε η Αστυνομία Πάφου σε σχέση με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος και συνέργεια σε υπόθεση πλαστοπροσωπίας και παράνομης απασχόλησης. 

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας συνελήφθη 19χρονος εναντίον του οποίου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης από τις 20.2.22 σχετικά με συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος και ως συνεργός για πλαστοπροσωπία και παράνομη απασχόληση. 

Ο κ. Νικολάου ανέφερε πως στις 20 Φεβρουαρίου, σε επιχείρηση της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου σε οικοδομή εντοπίστηκε ένα πρόσωπο ηλικίας 25 ετών, ο οποίος παρουσιάστηκε με ψευδή στοιχεία και συγκεκριμένα με τα στοιχεία 19χρονου. Όπως διαφάνηκε ο 25χρονος βρισκόταν υπό παράνομο καθεστώς στην Κύπρο. Ανακρινόμενος ομολόγησε ότι ο 19χρονος του παραχώρησε έγγραφα και στοιχεία ώστε να μπορέσει να εργαστεί. 

Αρχικά είπε ο κ. Νικολάου είχε καταχωρηθεί ποινική υπόθεση εναντίον του 25χρονου καθώς και του εργοδότη και αναζητείτο ο 19χρονος ως συνεργός ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη την Δευτέρα.