Φρίκη: Μπήκε σε μαγαζί κρατώντας μια νεκρή γάτα και την τεμάχισε

Οι αρχές έχουν συλλάβει έναν 66χρονο

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Σαλαμίνα, καθώς ένας άνδρας που κρατούσε στο χέρι μια νεκρή γάτα, μπήκε σε ένα μαγαζί της εστίασης και στη συνέχεια τεμάχισε το νεκρό ζώο σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με την Λιμενική Αρχή, πρόκειται για έναν 66χρονο ο οποίος και συνελήφθη από τις αρχές για παράβαση των άρθρων 167-169-333 του Π.Κ., του άρθρου 24 του Ν.4830/2021 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς», καθώς και του νόμου Ν.2168/1993 «Ρύθμιση θεμάτων περί όπλων».

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό:

«Στη σύλληψη ενός 66χρονου ημεδαπού προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας για παράβαση των άρθρων 167-169-333 του Π.Κ., του άρθρου 24 του Ν.4830/2021 “Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς”, καθώς και του νόμου Ν.2168/1993 “Ρύθμιση θεμάτων περί όπλων”.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή από ιδιώτη ότι ο 66χρονος περιφερόταν σε τραπεζοκαθίσματα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, κρατώντας στο χέρι του ένα νεκρό ζώο συντροφιάς (γάτα) και στη συνέχεια κάθισε σε κοντινό σημείο όπου τεμάχισε το ανωτέρω ζώο.

Άμεσα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν τον 66χρονο και του ζήτησαν επανειλημμένα με ήρεμο τρόπο να τους ακολουθήσει, αλλά εκείνος αρνήθηκε να συνεργαστεί, προέβαλε αντίσταση και προσπάθησε να διαφύγει, μπαίνοντας στο όχημά του και θέτοντας σε λειτουργία τον κινητήρα.

Σε περαιτέρω έλεγχο, στο Ε.Ι.Χ. όχημά του, διαπιστώθηκε η ύπαρξη έτερου νεκρού ζώου.

Από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί τη προανάκριση, παραδόθηκαν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, τα νεκρά ζώα για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης».