Φτάνουν στην Πάφο τα Ρώσικα πυροσβεστικά ελικόπτερα – Πότε αναμένεται να ριχτούν στη μάχη

Όλα έτοιμα στο αεροδρόμιο Πάφου για την υποδοχή των δυο ρωσικών πυροσβεστικών ελικοπτέρων Kamov, τα οποία εκμίσθωσε η Κυπριακή Δημοκρατία από την ανάδοχο εταιρεία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με προηγούμενο ρεπορτάζ, τα δυο ρωσικά ελικόπτερα προσγειώνονται σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Πάφου, συμπληρώνοντας το «πάζλ» των οκτώ συνολικά πτητικών μέσων που είχε θέσει ως στόχο το Τμήμα Δασών.

Υπενθυμίζεται πως τα πτητικά μέσα μπορούν να φτάσουν τα 13 αν προταθούν τα τρία ελικόπτερα που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία και τα δυο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. 

Με τον διευθυντή του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, να ξεκαθαρίζει επίσης και το θέμα της συντήρησης των ελικοπτέρων, δεδομένων των ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Ρωσία. 

«Η ανάδοχος εταιρεία είναι υπόχρεα να συντηρεί και να έχει έτοιμα τα ελικόπτερα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες μέσα στην προσφορά » 

Τα δυο Kamov θα έχουν ως βάση τους την Πάφο, ενώ έτοιμα να ριχθούν στην μάχη αναμένεται να είναι το ερχόμενο Σάββατο, καθώς θα πρέπει πρώτα να περάσουν από τους απαραίτητους ελέγχους και να υπάρξει εκπαίδευση των πληρωμάτων.