Φωτιά στην Εύβοια: Βελτιωμένη η εικόνα, διάσπαρτες οι εστίες – Σηκώθηκαν πάλι τα εναέρια μέσα

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν καίει σε ενιαίο μέτωπο και στη μάχη έχουν ριχτεί και πάλι τα εναέρια μέσα, σε μία προσπάθεια να κατασβεστούν και οι τελευταίες εστίες.

«Έχουν μείνει κάποιες μικρές και διάσπαρτες εστίες που οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που βρίσκονται εδώ προσπαθούν να περιορίσουν» σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου Κώστας Δημάς, και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε πολύ καλή θέση και ο μόνος προβληματισμός μας είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και πάλι στην περιοχή».

Μάλιστα υπογράμμισε πως «από χθες το βράδυ είχε “κυκλωθεί” το μέτωπο και ουσιαστικά λαμβάνονταν μέτρα για να μην επεκταθεί η φωτιά». 

Φωτιά στην Εύβοια: Βελτιωμένη η εικόνα, διάσπαρτες οι εστίες - Σηκώθηκαν πάλι τα εναέρια μέσα

Τις τοπικές δυνάμεις συνδράμουν πυροσβέστες από όλη τη Στερεά Ελλάδα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της οποίας είχαν τεθεί σε γενική επιφυλακή, και την Αττική.

Όλη τη νύχτα επιχειρούσαν κατάσβεση περισσότεροι από 150 πυροσβέστες, 32 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπως επίσης και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, ενώ συμμετέχουν εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή, υδροφόρα οχήματα από δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν και δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, το ένα εκ των οποίων είναι συντονιστικό.

H Πυροσβεστική έκανε χθες λόγο για δύσκολη πυρκαγιά, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις το απόγευμα.

Παράλληλα, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ με εντολή του αρχηγού του ΠΣ, Αλέξιου Ράπανου, έχει μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε περί τις 14:00 σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στην περιοχή Γάια και Κρεμαστό Ευβοίας, οδήγησε στην εκκένωση της δεύτερης περιοχής λίγο πριν από τις 19.00. Οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι.

Πλέον, ωστόσο, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.