Χάλκινη η Ανδρονίκη Λαδά στην 1η ημέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας την 3η θέση στη δισκοβολία με 53,75μ., ανέβηκε το Σάββατο η Ανδρονίκη Λαδά, στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του 75ου Βαλκανικού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, η Κύπρια πρωταθλήτριά έκανε ακόμα ένα καλό αγώνα, δείχνοντας ότι χρειάζεται να βελτιώσει κάποιες λεπτομέρειες για να σταθεροποιηθεί σε ρίψεις πάνω από τα 55 μέτρα.

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης αγωνίστηκαν οι οκτώ από τους 24 εκπροσώπους της Κύπρου, με το δεύτερο καλύτερο πλασάρισμα να το έχει ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος κατέλαβε την 4η θέση στο ύψος με 2,18μ., όσα και ο τρίτος Αντώνης Μέρλος, με τον Κύπριο πρωταθλητή να χάνει το χάλκινο μετάλλιο επειδή πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια όλα τα επιτυχημένα άλματά του, σε 2,10μ., 2,15μ. και 2,18μ.

Στο ίδιο αγώνισμα, σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, ο Κυριάκος Παμπακά έμεινε πίσω από τον καλό του εαυτό, περνώντας μόνο τα 2,00μ., έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 2,05μ., για να μείνει στην 9η θέση.

Στο πρώτο αγώνισμα της ημέρας, που έγινε το πρωί, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης πέτυχε την καλύτερη φετινή του επίδοση στη σφυροβολία με 70,70μ., όμως ακόμα ψάχνει να βρει τις σωστές βολές -όπως δήλωσε ο ίδιος.

Εξάλλου, στα 400μ. με εμπόδια και οι δύο εκπρόσωποί της Κύπρου βελτίωσαν τη φετινή τους επίδοση, με την Καλυψώ Σταύρου να πετυχαίνει και ατομική, καθώς έτρεξε για πρώτη φορά κάτω από το ένα λεπτό.

Το 59.90 αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, πίσω από το φανταστικό παγκύπριο ρεκόρ της Άντρης Σιάλου με 54.76 από το 2004 και το 59.14 της Στέλλας Θεοχάρους από το πολύ μακρινό 1989.

Επίσης, είναι η πρώτη φορά που τρέχει Κύπρια αθλήτρια κάτω από το ένα λεπτό τα 400μ. με εμπόδια από το 2009.

Παρά τη χαρά για την ατομική επίδοση, το 59.90 της Καλυψούς Σταύρου κατετάγη στην 11η θέση. Ο Τάσος Βασιλείου έδειξε βελτιωμένος στο αντίστοιχο αγώνισμα ανδρών, με 53.80, καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Τέλος, σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, στα 100άρια ανδρών και γυναικών, διεξήχθησαν προκριματικές σειρές και τελικός. Ο Σταύρος Αυγουστίνου κατάφερε να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στην τρίτη σειρά και να περάσει στον βραδινό τελικό, στον οποίο τερμάτισε 7ος με 10.68.

Η Σκεύη Ανδρέου έδειξε πως φέτος τα πράγματα γι’ αυτήν είναι δύσκολα, αφού οι τραυματισμοί της δεν την άφησαν ανεπηρέαστη και στην Κραϊόβα, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της δεύτερης σειράς με 12.08, χρόνος που ήταν ο 10ος καλύτερος και δεν της έδωσε πρόκριση για τον τελικό.