Χαρά, ικανοποίηση και δικαίωση αισθάνεται η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα 50μ ελεύθερο Καρολίνα Πελενδρίτου

Χαρά, ικανοποίηση και δικαίωση για την απόφασή της να παρατείνει την αθλητική της καριέρα μετά το Τόκυο, με τελικό και μεγάλο στόχο το Παρίσι του 2024, αισθάνεται η Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία την Κυριακή (12/6) στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στα 50μ ελεύθερο στην κατηγορία S11, είκοσι χρόνια μετά το πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το αργυρό στην Αργεντινή το 2002.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μιλώντας από τη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, η Πελενδρίτου ανέφερε ότι ένιωσε «τεράστια συγκίνηση, χαρά και περηφάνια» όταν στεκόταν στο πρώτο σκαλί του βάθρου και στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

«Οι προσπάθειες και οι κόποι μου ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και κατάφερα να εκπροσωπήσω την χώρα μου και ολόκληρο τον ελληνισμό με τον καλύτερο τρόπο», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «όσο τα χρόνια περνούν τα πράγματα πάντα είναι πιο δύσκολα και χρειάζεται περισσότερη δουλειά και πολύ περισσότερη διαχείριση όλων όσων προκύπτουν λόγω της αθλητικής ηλικίας» και πρόσθεσε ότι «η προετοιμασία μου δεν ήταν ιδανική, υπήρχαν αρκετά προβλήματα, αγωνιστικά και άλλα, όμως προσπάθησα πολύ και έμεινα συγκεντρωμένη στον στόχο».

Κάνοντας μια μικρή αποτίμηση, η Καρολίνα ανέφερε ότι «αυτός που κερδίζει έναν τελικό είναι αυτός που μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα, να κυριαρχήσει στα συναισθήματά του και στους εξωτερικούς παράγοντες και να μπορέσει να ανταποκριθεί κάτω από την πίεση το βάρος, και τις απαιτήσεις που έχει ένας τελικός παγκοσμίου πρωταθλήματος».

Πλέον, η Πελενδρίτου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προετοιμάζεται για τα 100μ πρόσθιο που θα γίνουν την Τρίτη (14/6). Θα γίνει απευθείας τελικός στις 22:06 , ώρα Κύπρου.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας (13/6) περιλάμβανε φυσιοθεραπείες με τον φυσικοθεραπευτή Γιώργο Γραμματικό, αποκατάσταση μικροπροβλημάτων και προπόνηση.