Ό,τι να΄ναι στο Υπουργείο Γεωργίας – Ο Υπουργός ήταν σε σύσκεψη και η Δ/ντρια έστελνε επιστολές

Καμία συνεννόηση όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει στο Υπουργείο Γεωργίας σε ότι αφορά την υπόθεση του χαλουμιού. Χθες βράδυ και ενώ ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής βρισκόταν σε σύσκεψη με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο ΚΕΒΕ προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το χαλούμι και την διάθεση του, η Διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας απέστειλε επιστολή στον ΠΑΣΥΛΕ και τον Σύνδεσμο Υπεραγορών καλώντας τους να ενημερώσουν τα μέλη τους ότι τα χαλούμια που είναι στα ράφια των υπεραγορών θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΠΟΠ “χαλλούμι” και η εταιρεία που το παράγει να είναι ενταγμένη στο Σύστημα Ελέγχου και Πιστοποίησης έχοντας εξασφαλίσει σχετικό πιστοποιητικό συμμόρφωσης από τον Φορέα Ελέγχου Bureau Vetilas.

Μάλιστα σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε η Διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας, χωρίς προφανώς καμία συνεννόηση με τον αρμόδιο Υπουργό, προειδοποιεί ότι θα αρχίσουν οι έλεγχοι και όπου εντοπίζεται μη συμμόρφωση με την νομοθεσία θα υπάρξουν κυρώσεις.

Μιλώντας στο Alphanewslive ο κ. Μάριος Αντωνίου Γραμματέας Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου, τόνισε ότι εάν ο κ. Μάριος Τσιακκής, Γενικός Γραμματέας ΚΕΒΕ, δεν ενημέρωνε τον ίδιο για την εξέλιξη της σύσκεψης, οι υπεραγορές θα προχωρούσαν στην απόσυρση των χαλουμιών και πολύ πιθανών σήμερα να δημιουργείτο τεράστια αναστάτωση και στους καταναλωτές αλλά και στις ίδιες τις υπεραγορές.

Ο κ. Μάριος Αντωνίου είπε ότι οι υπεραγορές στηρίχθηκαν σε αυτές τες δηλώσεις του Υπουργού, ότι δηλαδή θα δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα, χωρίς ωστόσο αυτό να οριοθετηθεί, για να διατεθούν στο καταναλωτικό κοινό οι τεράστιες ποσότητες χαλλουμιού που υπάρχουν.  

«Η εξέλιξη αυτή είναι η πιο ορθολογιστική για να μην υπάρξει αναστάτωση σε υπεραγορές και καταναλωτές αλλά και επειδή υπάρχουν τεράστιες ποσότητες, τόνοι χαλουμιού που είναι διαθέσιμοι αυτή την στιγμή.»

Παρακάτω η επιστολή που έστειλε η Δ/ντρια του Υπουργείου