ΌΧΙ του ΥΠοικ για καταβολή έκτακτης χορηγίας προς τα κόμματα, λόγω εκλογών

Απ΄όν αντρέπεται ο κόσμος εν δικός του! Ο κοσμάκης μόλις και μετά βίας τα βγάζει πέρα και ο Σιζόπουλος το φκιολίν του! Και βέβαια, εμμέσως πλην σαφώς τον υποστήριξαν και οι υπόλοιποι αρχηγοί κομμάτων γιατί .. είναι πολλά τα λεφτά!

Ο λόγος για το προφορικό αίτημα του Μαρίνου Σιζόπουλου προς τον ΠτΔ για καταβολή έκτακτης κρατικής χορηγίας προς τα κόμματα για τις ανάγκες της προεκλογικής! Βέβαια, το αίτημα το έθεσε προφορικά ο Σιζόπουλος χωρίς ομως να υπάρξουν οποιεσδήποτε αντιδράσεις από πλευράς των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.

Και αφού ο κοσμάκης τους έκραξε στα κοινωνικά δίκτυα αποφάσισαν – τα κόμματα – να τοποθετηθούν και να προσπαθήσουν να διαχωρήσουν τη θέση τους σημειώνοντας πως δεν εξέφραζε τους ίδιους η θέση του Μαρίνου Σιζόπουλου.

Και έπειτα ήρθε το μεγαλοπρεπές όχι απο πλευρά Υπουργείου Οικονομικών και κάθησε κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος της χορηγίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων ανήλθε το 2022 στα €11.207.712. Το ποσό αυτό, το οποίο ήταν το ίδιο και το 2021 είναι αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Υπενθυμίζεται επίσης ότι το 2013 εισήχθην ως μέρος της χορηγίας και το ποσό της μίσθωσης των κοινοβουλευτικών συνεργατών με το ποσό που αντιστοιχούσε στα πολιτικά κόμματα να παρέμενε στα €4,11 εκατ. Το 2016 η χορηγία αυξήθηκε στα 6,67 εκατ., ενώ δόθηκε και ως έκτακτη χορηγία το ποσό των €2,56 εκατ. Το ίδιο ποσό δόθηκε ως κρατική χορηγία και το 2017 ενώ δόθηκε επίσης έκτακτη χορηγία €2,56 εκατ., λόγω των προεδρικών εκλογών του 2018. Το 2017, ο τότε Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είχε αιτηθεί προς το υπουργείο Οικονομιών αύξηση της χρηματοδότησης των κοινοβουλευτικών κομμάτων κατά €2,56 εκατ., όσο δηλαδή το ποσό της έκτακτης κρατικής χορηγία. Από το 2018 η χορηγία ενοποιήθηκε χωρίς να γίνεται διαχωρισμός σε έκτακτη και τακτική χορηγία.