1 εκ. το μήνα χάνει το Κράτος απο τον ΟΠΑΠ λόγω της αναθεωρημένης συμφωνίας με τον Πετρίδη – Ακόμα περιμένει τις εξηγήσεις η Ελεγκτική Υπηρεσία

Ότι θέλει κάνει ο Πετρίδης | Αγνοεί τις εξηγήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας το Υπουργείο Οικονοικών| Γιατί αναθεωρήθηκε η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα το Κράτος να χάνει 1 εκατομμύριο ευρώ το μήνα; | 

Όπως αναφέρεται σε έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας η οποία δόθηκε προ ημερών στη δημοσιότητα, οι απώλειες του Κράτους, λόγω της αναθεωρημένης συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ ανέρχονται σε τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ το μήνα! Το σκανδαλώδες είναι ακόμα και όταν η Ελεγκτική Υπηρεσία, σύμφωνα με την έκθεση, ζήτησε ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών «για τους λόγους της τόσο μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των διαδικασιών, ποιες διαδικασίες εκκρεμούν ακόμα και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν» ακόμη, περιμένουν απαντήσεις.

Φαίνεται πως εκεί ψηλά στο Υπουργείο Οικονομικών, δεν αρέσκονται να γνωμοδοτούν σε κανένα και προχωρούν σε συμφωνίες ή αναθεωρήσεις, κατά το δοκούν! Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Οικονομικών μπαίνει στο μάτι του Γενικού ΕΛεγκτή αφού πρόσφατα μάλιστα είδε το φως της δημοσιότητας και άλλο σκανδαλώδες …ατόπυμα!

Αυτή τη φορά, το ατόπυμα αφορά σε εταιρεία η οποία πήρε βιομηχανικό οικόπεδο από το κράτος για εγκατάσταση μονάδας κατασκευής υφαντών σάκων, αλλά αντί αυτού ανέγειρε αποθήκη και την υποενοικιάζει πίσω στο κράτος –αφού εξασφάλισε σχετική άδεια από το Υπουργείο Εμπορίου– αποκομίζοντας τρελά κέρδη!!!

Και αυτό, σύμφωνα πάντα με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, κατά την οποία αποδείχτηκε πως η εν λόγω εταιρεία πληρώνει στο κράτος μόλις 2.877 ευρώ το χρόνο για την ενοικίαση του βιομηχανικού οικοπέδου, ενώ εισπράττει από το κράτος 43.200 ευρώ.

Σημειώνεται μάλιστα ότι μέχρι πρόσφατα το ενοίκιο το οποίο πλήρωνε το κράτος στην εταιρεία έφτανε στις 66 χιλ. ευρώ, αλλά έγινε συμφωνία για μείωση του ποσού και ανάλογη μείωση του χώρου που χρησιμοποιείται από τις κρατικές υπηρεσίες.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει ότι είναι «σκανδαλώδες το κράτος να παραχωρεί γη έναντι (χαμηλού) ενοικίου, με στόχο την ανάπτυξη της βιομηχανίας και ο ενοικιαστής να την υπενοικιάζει –και δη σε κυβερνητικό τμήμα– εισπράττοντας ενοίκιο κατά 2,194% (1,402% από 31.5.2020) υψηλότερο από αυτό που ο ίδιος καταβάλλει, χωρίς μάλιστα να εξυπηρετείται ο αρχικός σκοπός λειτουργίας των βιομηχανικών περιοχών».

Αναφέρεται επίσης ότι «η εν λόγω περίπτωση αποτελεί ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης των βιομηχανικών περιοχών».

Του Πολιτικάντη