1000 καταγγελίες που αφορούν στην κακοποίηση ζώων καταγράφηκαν το 2021

Οι καταγγελίες για κακομεταχείριση  ζώων αυξάνονται και στην Κύπρο με το 2021 να καταγράφονται 1000 καταγγελίες για κακοποίηση και άλλα παρόμοια περιστατικά. Τέτοιου είδους παράπονα είναι εφικτά πλέον, αφού στην Αστυνομία συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο για τα Ζώα. Ταυτόχρονα, ιδρύθηκε στην Αστυνομία Νομικό Τμήμα με αστυνομικούς εισαγγελείς που επιλαμβάνονται  τέτοιων υποθέσεων.

72 υποθέσεις καταχωρήθηκαν  ήδη ενώπιον της Δικαιοσύνης και αφορούν κακοποίηση, κακομεταχείριση, θανάτωση, δηλητηρίαση  ζώων ή άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Όσον αφορά, στο 2022 μόνο για τον Ιανουάριο υπάρχει καταγραφή με αποτέλεσμα  άλλες τέσσερις υποθέσεις να καταχωρηθούν στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κόμματος για τα Ζώα Κυριάκος Κυριάκου υπάρχει η ανάγκη για διορισμό Επιτρόπου για την Ευημερία των Ζώων και “ελπίζω” τόνιεσε  “οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας να το θέσουν στις προτεραιότητές τους”. 

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου για να έχουν ικανότητα οι αστυνομικοί να διερευνούν υποθέσεις κακομεταχείρισης και κακοποίησης ζώων θα πρέπει να αποκτήσουν εμπειρογνωμοσύνη. Για το λόγο αυτό στην Αστυνομική Ακαδημία θα πρέπει οι υποψήφιοι αστυνομικοί να αποκτούν και κτηνιατρικές γνώσεις.