18χρονος Βρήκε κλειδιά σε αυτοκίνητο, το πήρε και έφυγε

10808269 - car thief

Συγκεκριμένα σήμερα και γύρω στις 10:00 καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυφάγου από 63χρονο από το Αυγόρου ότι λίγο πριν και ενώ είχε επισκεφθεί την οικία φίλου του στο Αυγόρου, αντιλήφθηκε νεαρό πρόσωπο συγκεκριμένης περιγραφής και ενδυμασίας να εισέρχεται στο αυτοκίνητο του, το οποίο κατά τον επίδικο χρόνο βρισκόταν σταθμευμένο και ξεκλείδωτο με τα κλειδιά πάνω στην μίζα του τιμονιού έξω από την οικία του φίλου του που πήγε να επισκεφθεί και στην προσπάθεια του να τον ανακόψει ο νεαρός ανέπτυξε ταχύτητα οδηγώντας το αυτοκίνητο του προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μεγαλύτερη ανησυχία στον 63χρονο προκάλεσε το γεγονός ότι μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του είχε το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ. Αμέσως το όχημα του 63 χρόνου καταχωρήθηκε ως αναζητούμενου όχημα ενώ μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ξυλοφάγου άρχισαν εξετάσεις και αξιολόγηση πληροφοριών στην βάση της περιγραφής του υπόπτου.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το πρόσωπο που πήρε το αυτοκίνητο του 63χρονου ήταν 18χρονος γνωστός στις αστυνομικές αρχές για την παραπτωματική συμπεριφορά του. Αμέσως τα στοιχεία του τοποθετήθηκαν στον κατάλογο αναζητουμένων προσώπων. Την ίδια μέρα γύρω στις 12:30 το αυτοκίνητο του 63χρονου εντοπίστηκε από μέλη των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας να κινείται παρά το Δασάκι Άχνας και αφού ανακόπηκε επιβεβαιώθηκε ότι αυτό οδηγείτο από τον 18χρονο.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Αστυνομικός Σταθμός Ξυλοφάγου όπου παραδόθηκαν για συνέχιση των εξετάσεων τόσο το αυτοκίνητο όσο και ο 18χρονος. Ανακρινόμενος ο 18χρονος παραδέχθηκε ότι πήρε το αυτοκίνητο του 63χρονου για να το οδηγήσει και θα το εγκατέλειπε στο δρόμο.

Όσον αφορά το ποσό των 4500 αυτό εντοπίστηκε ολόκληρο  μέσα στο ντουλαπάκι εναντίον του 18χρονου διερευνώνται αδικήματα οδήγησης χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς ασφάλεια έναντι τρίτου και χωρίς την συγκατάθεση του ιδιοκτήτη.

Ο αστυνομικός σταθμός Ξυλοφάγου διερευνά.